Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова премиера Бойко Борисов да

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова премиера Бойко Борисов да
Коментари Харесай

Нинова обвини Борисов: Не може хем да се казва не се паникьосвайте, хем - това е война

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прикани премиера Бойко Борисов да ограничи изявленията си за ковид, тъй като с тях всявал повече суматоха.

На конференция в зала " Запад " на Народно събрание тя съобщи:

" Борисов да се ограничи с изявленията си, тъй като с всяко изказване усилва суматохата измежду хората. Няма по какъв начин в едно изречение да кажеш " не се паникьосвайте " и в същото изречение - " това е един тип война ".

Според социалистката развиването на обстановката с ковид у нас изисква реакция без суматоха, студен разсъдък, да се даде думата на съществени хора и експерти. Затова тя разгласи, че от Българска социалистическа партия са подготвени като съпротива да спомагат с каквото могат за намиране на рационални решения. Още през днешния ден ще изискат от работодателските организации справедлив разбор на обстановката в стопански проект и какви законодателни и обществени ограничения са нужни. Нинова прикани да се мисли дълготрайно и сложно, а не парче, както, по думите й, прави държавното управление на Борисов.

Лидерът на левицата укори изпълнителната власт, че не е била готова за инфекцията, а занапред се шият и внасят защитни средства.

" В Европа държавните управления одобриха пакет от съответни бюджетни и обществени ограничения за подкрепяне на родители, чиито деца са у дома и не могат да отидат на учебно заведение, а те - надлежно на работа. Там се мисли държавнически и решенията се извършват незабавно. Най-важно е да се овладее разпространяването на ковид, само че би трябвало да се подсигурява и бъдещето, да се мисли за социално-икономическите последствия, а в това отношение кабинетът не разисква нито финансови, нито законодателни ограничения ", безапелационна бе Нинова, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя заявява, че с управлението на парламентарната й група не са обсъждани въведените от през днешния ден ограничения за работа в Народно събрание.

" Това е заповед на ръководителя на Народно събрание, издадена е през вчерашния ден. Доколкото знаем, ограниченията са в осъществяване на предписанията на оперативния щаб и евентуално управлението ги извършва ", посочи Корнелия Нинова.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР