Лидерът на БСП Корнелия Нинова отрече да е сложила ръка

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова отрече да е сложила ръка
Коментари Харесай

Корнелия Нинова разкри цялата истина за участието си в приватизацията на „Техноимпекс“ и обвини управляващите в тежък грях

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова отхвърли да е поставила ръка върху „ Техноимпекс “ по горист метод. Става въпрос за изказванието, че предприятието е добито посредством 10% пари в брой, а останалата част от договорката е била платена с обезщетителни бонове, които по този начин и не били дадени. „ Това не е правилно “, сподели тя в ефира на Нова телевизия. По думите ѝ, тематиката от последните няколко седмици за проверка на приватизацията има само за цел да очерни опозицията. „ Дайте да излезем от чувството за приватизацията – наше, ваше – и да се опитаме да мислим с мислите на българите. 80% считат, че приватизацията е била разбойническа. Затова ние предлагаме цялата да се извади на масата и всеки да си понесе следствията. Предлагаме промени в законодателството, които са нужни, с цел да има отмъщение и правдивост “, сподели Нинова.

По думите й, концепцията за проверката на приватизацията през последните две седмици е сведена до приватизацията на „ Техноимпекс “ и Корнелия Нинова. Това е стъпка за омаскаряване на опозицията, а не на търсене на правдивост, добави тя.

“Три седмици приказват единствено за „ Техноимпекс “. Целта им не е да се прави проверка на целия преход. Искат да ни омаскарят, с цел да ни лишават моралното право да бъдем съдници. Вече е явна задачата им – да се пристъпи към третата стъпка за заличаване на опозицията. Първата бе - да им дадем постове да мълчат, втората да ги разбием от вътрешната страна “, разясни Нинова.

Нинова акцентира, че по договорката с „ Техноимпекс “ са се произнесли способените органи в България - Върховна касационна прокуратура, Софийска градска прокуратура. „ Те споделят: няма закононарушения. Няма подписана неизгодна договорка, няма несъблюдение на договорка “, добави лидерката на Българска социалистическа партия.

„ Ако някой желае да заведе дело, заповядайте. Декларирам, е няма да се позовавам на изтекла отминалост, само че при изискване, че и другите политически водачи се
откажат от своята отминалост “, сподели още тя.

Нинова изясни, че „ Техноимпекс “ е купено от друго сдружение, в което вземат участие 28 индивида, измежду които е и тя. „ Ние сме акционери в РМД, което купува „ Техноимпекс “. Собствеността е на РМД-то, а ние имаме съответни дялове. Аз не съм единствен притежател. Има прекачване на акции сред разнообразни притежатели “, сподели Нинова.

Давала съм пари единствено за учредяването на РМД-то, добави тя. „ Нямам яхти, заменки ВЕИ-та, централи, мерцедеси, БМВ-та. Не запознат съм първокласни коли. Имам един апартамент, който сме си купили с заем “, сподели още ядосано социалистическата лидерка.

" Българска социалистическа партия от две години приказва за тези промени в опазването на здравето, за които през вчерашния ден приказва основният прокурор и здравният министър. Само преди 10 дни предложихме тези законодателни промени и те бяха отхвърлени ", отсече Корнелия Нинова.

" Ако ГЕРБ не наруши фрапантно за следващ път правилника на Народното събрание, през днешния ден като първа точка от дневния ред би трябвало да бъде чуването на Бойко Рашков за нерегламентираното чуване. Чувам, че през днешния ден ГЕРБ ще направи всичко допустимо, с цел да не допусне Бойко Рашков до пленарната зала. Ако това се случи, ще станем очевидци на потъпкване на демокрацията ", безапелационна е лидерката на социалистите.

" Позицията на Българска социалистическа партия за царските парцели е, че изпълнителната и законодателната власт нямат място там. Решението би трябвало да е на съда и ние няма да участваме в писането на закон за царските парцели ", увери ръководителят на Българска социалистическа партия.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР