Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви в неделя пред бТВ,

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви в неделя пред бТВ,
Коментари Харесай

БСП предлага алтернативни мерки срещу кризата

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи в неделя пред бТВ, че Българска социалистическа партия няма да поддържа и на второ четене препоръчаната от кабинета актуализация на бюджета, защото, подумите ѝ, тя не взема решение проблемите, а ги задълбочава.

Левицата е подготвила различен вид на ограничения за справяне с рецесията и предлага те да бъдат финансирани с плануваните до момента и запазвани и след актуализацията в бюджета средства за модернизацията на армията.

Планът планува да се изплаща по една минимална заплата с осигуровките (725 лв. на човек) на хората, останали без приходи – в неплатен отпуск и самоосигуряващите се, за интервала на карантинните марки. Нинова уточни, че такава е практиката в Германия, Италия и Испания. Според изчисленията на социалистите това ще коства 912 милиона лв..

Те плануват и безплатна помощ от общо 30 милиона лв. за дребните и междинните аграрни производители. По думите на Нинова тази помощ би трябвало да се дава " целево, единствено с една цел - плодове, зеленчуци, месо и мляко, с цел да подсигуряваме прехраната на българския народ ".

За хората със затворени заведения за хранене и дребни заведения, в които по оценка на социалистите работят към 500 хиляди българи, се предлага освобождение от тротоарно право, такса боклук и от Данък добавена стойност върху продуктите, коитоса закупили, само че не са съумели да осъществят. " Тъй като тези такси се събират от общините, т.е. бюджетите на общините ще пострадат, в случай че освободим заведенията от тези такси, по тази причина предлагаме един трансфер от страната към общините в размер на 1 % от досегашната дотация. Това са към 400 млн. лева ", сподели Нинова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР