Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че не вижда разцепление

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че не вижда разцепление
Коментари Харесай

Нинова: Вътрешните атаки срещу мен са и заради ГЕРБ

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разгласи, че не вижда разединение на партията на фона на задълбочаващото се напрежение преди първия директен избор на ръководител. Според нея за разединение може да се приказва единствено когато има напускащи членове, както сега се случва в ГЕРБ.

" Напоследък слушам мнения, че Българска социалистическа партия се разцепва. Разцепление значи една част от членовете да изоставен партията и да си създадат друга – както беше сред Станишев и Първанов. В парламентарната група разединение значи една част да напусне и да оформи независима група. Има ли и минимален признак за това? Не съм чула за такова нещо, а познавам добре процесите и настроенията и в партията, и в Народното събрание ", сподели Нинова пред партийната телевизия на социалистите БСТВ.

Тя прикани говорещите за разединение да употребяват " деликатно думите ".

" В ГЕРБ има разединение. Там членове напущат и заявяват, че отиват в партията на Цветанов. Защо нито един публицист не пита дали в ГЕРБ има разединение, а всички го търсят в Българска социалистическа партия, където го няма ", сподели Нинова, макар че преди ден журналистка попита премиера за напусналите членове във Видин и за напрежението в Плевен, а той отговори с: " Госпожо златна, кой те накара да питаш тея нелепости ".

Корнелия Нинова обаче призна, че тя е цел на " нестихващи офанзиви " в личната си партия. По думите ѝ аргументите за това са две. Едната е, че от промените в Българска социалистическа партия, с които беше въведен предел за това какъв брой пъти всеки социалист може да е народен представител, кмет и ръководител, някои хора се почувствали наранени. Като втора причина тя показва " оста БСП-ГЕРБ ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР