Лидерът на БСП Корнелия Нинова не е следена от полицаи

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова не е следена от полицаи
Коментари Харесай

Каракачанов: Корнелия Нинова не е следвана от полицаи


Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова не е следена от служители на реда при визитата й в Ямболско. Това съобщи пред публицисти в Народното събрание вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов във връзка декларация на Нинова от през вчерашния ден, представен от Българска телеграфна агенция.

Каракачанов изясни, че в селото, което Нинова е посетила, има полицейски патрули, които наблюдават да не се изнася инфектиран добитък по отношение на казуса с чумата по животните.

„ Двама служители на реда в една патрулка. Не са я следвали. Те бяха там. На процедура тя ги следва, тя отива при тях “, разяснява той.

„ Никой не е следил никого. Тя обаче си разреши там да излъже, по-късно се отхвърли, че се избива добитъкът на хората от Странджа, с цел да може те да се принудят да се изселят, с цел да може, точните й думи бяха „ нали четете, че на Безмер нощно време кацат самолети с незаконни емигранти “. Това е една гнусна неистина, тъй като аз тогава желаех инспекция от ДАНС, въпреки че на мен ми е ясно, че няма по какъв начин не да кацне, няма по какъв начин да излети нито един аероплан, на което и да е военно или някогашно военно летище, без аз да знам. Въпреки това имаше публична инспекция. Такива самолети в никакъв случай не са кацали “, разяснява Каракачанов.

По думите му това е била една огромна лъжлива акция, с която се е целяло да се дестабилизира ситуацията.

Попитан за инспекциите за създаване на оградата по българо-турската граница, Каракачанов напомни, че в предишния парламент е бил зам.-председател на Народното събрание, а построяването на оборудването е било отговорност на регионалните шефове. Не познавам нито един от тримата регионални шефове, които са провеждали тези процедури, сподели той. Ако има нарушавания, следва отговорните лица да си носят отговорност, добави вицепремиерът.

На въпрос за процедурата за покупката на нов боен аероплан Каракачанов съобщи, че не може да се поддаде на напън от една или друга компания, производител, тъй като има доста ясна рамка, която е гласувана от Народното събрание. Там ясно е избрана сумата от 1.5 милиарда лева, както и качествата, които би трябвало да имат тези самолети.

„ Всеки популяризира своята продукция. За мен е значимо най-сетне да забележим дали цените, които те ще дадат, дават отговор на това, което ние можем да изразходваме като бюджет и най-много качествата на тези самолети да извършват своята задача по отбрана на въздушното пространство и суверенитета на Република България “, означи вицепремиерът. Той посочи, че смяна на сумата не може да стане без нова процедура.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР