Лидерът на БСП Корнелия Нинова не е оптимист, че ще

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова не е оптимист, че ще
Коментари Харесай

Нинова: Авторите на схемите в правосъдието ще останат зад завесата и ще дърпат конците на нови нотариуси

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова не е оптимист, че ще бъде осветлено паралелното правораздаване и съответно връзките на магистрати с убития Мартин Божанов-Нотариуса.

В изявление за бТВ тя съобщи, че институциите, които би трябвало да подхващат нужните дейности за това, не работят.

„ Прокурори подават оставки, прокурори и съдии ще понесат отговорност, само че същинските създатели на схемите ще останат зад завесата и ще дърпат конците на нови нотариуси “, предвижда Нинова.

Според нея, има политически чадър над паралелното правораздаване, а правосъдната промяна е „ безспорен неуспех “ – измененията в Конституцията целят преодоляване на прокуратурата от политическото болшинство. Тя подсети, че прокурорската гилдия ще се избира от Народно събрание.

По думите ѝ, „ с изключение на юридическа неначетеност, има и политическо отвращение за справяне с казуса, а създателите на конституционните промени са част от този проблем ".

Нинова разяснява и решението на Националния съвет на Българска социалистическа партия да отдръпна доверието си от общинските съветници на партията в София.

„ Те направиха двоен лупинг в границите на 12 часа “, уточни тя, като подсети, че първо алените саветници са подкрепили претендента на ПП-ДБ за ръководител на СОС, а по-късно са създали „ болшинство с ГЕРБ “ при гласуването на комисиите – това съгласно нея е възобновяване на „ модела ГЕРБ “ в София.

„ Изборите в София бяха положителни, резултатът беше добър. И те го занулиха за 24 часа поради четири комисии. “ – означи Нинова.

Според нея оправданието за избора на ръководител на СОС – „ трябваше да отпушим общинския съвет “ – не важи, тъй като ПП-ДБ и ГЕРБ по този начин или другояче са имали болшинство.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР