Лидерът на БСП Корнелия Нинова нарочи ГЕРБ за основен опонент

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова нарочи ГЕРБ за основен опонент
Коментари Харесай

БСП посочи ГЕРБ като свой основен опонент на местните избори

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова нарочи ГЕРБ за главен конкурент на идните локални избори . Това разгласи тя в отговор на въпрос на News.bg в коридорите на Народното събрание.

Тя даде да се разбере, че алената линия на локалния избор за социалистите ще е и разграждането на модела ГЕРБ по места и тяхната феодализация. Българска социалистическа партия няма да поддържа кандидат-кметове на ГЕРБ и няма да имат общи претенденти . " Червените " обаче са подготвени да беседват с ПП/ДБ по места, в случай че отидат претенденти на социалистите и на едната част от представителите на сглобката на балотаж на локалните избори. Има някои места, където Българска социалистическа партия си сътрудничи с ПП/ДБ, само че няма такива с ГЕРБ.

Тя счита, че поради доста накъсания локален избор и от огромния брой партии, които ще вземат участие, ще се получат много шарени общински препоръки.

" Това ще направи доста сложен разговорът и съставянето на болшинства. Дано това да не блокира работата на локалната власт и нека да не докара до търговия - да се купуват общински съветници, с цел да може да се сформират някакви краткотрайни болшинства. Това е проблем на действието на локалната власт ", разяснява Нинова.

Нинова изясни, че Българска социалистическа партия е подготвена с претендентите си за кметове. Социалистите към този момент утвърдиха 138 претендент, а на следващия ден на пленума на партията ще бъдат оповестени и останалите, призната и е предизборната платформа. Целите пред Българска социалистическа партия за локалните избори е обществената политика, основаване на общински предприятия, които да поемат комуналните услуги, опазване на здравето и обучение в регионите, където хората са лишени от достъп до такива услуги, непорочност на публичните поръчки, битка с корупцията и недопускане на корупционни схеми.

Кандидатите за кметове на Българска социалистическа партия са с професионални качества - с положително обучение, знания в избрана сфера, административна просвета, обществена сензитивност и добра диалогичност. Българска социалистическа партия ще има претенденти за кметове за 7 път на локалните избори, само че имат и нови млади претенденти . " Шарена ни е палитрата от мъже и дами, млади и опитни, само че всички са положителни претенденти ", сподели Нинова.
 Българска социалистическа партия сплотена за локалните избори
Българска социалистическа партия сплотена за локалните избори

" Червените " няма проблематични области за локалните избори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР