Лидерът на БСП Корнелия Нинова изненадващо обяви, че Делян Пеевски

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова изненадващо обяви, че Делян Пеевски
Коментари Харесай

Нинова заговори за корупционен кръг около президента

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изненадващо разгласи, че Делян Пеевски несъмнено знае защо приказва, когато прави намеци за корупционен скандал към президента Румен Радев, и го прикани да " продължи да приказва ". В началото на седмицата председателят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски излезе с позиция, в която насочи остри думи към Румен Радев, поиска му оставката, " прикани го да си основе проектчето "  и загатна за корупционни схеми към президента. Пеевски разгласи, че президентът е събрал доста пари от двете години ръководство на служебните кабинети и каза, че към Радев има " колосален корупционен кръг ".

" Къде потъна " пътят на Копринката? ", " Къде потъна Сотир Ушев? ", " Кой е касиерът? ", бяха измежду намеците на Пеевски. Днес в коридорите на Народното събрание Нинова изненадващо разгласи, че Пеевски най-вероятно има задоволително доказателства за това, което приказва. 

" Тези, които приказват за чувалите с пари, за " копринката ", би трябвало да продължат да го вършат. През годините сме чували доста такива неща. Тези, които знаят повече и имат доказателства (...) органите да стартират да работят по тези въпроси ", сподели тя. 

" Така че, да ги дава и да приказват - и Сарафов, и той, и всички забъркани в този корупционен скандал ", прикани тя. 

Преди удара - хвалебствие

Преди да насърчи Пеевски да " продължи да приказва ", Нинова приветства решението на президента Румен Радев да не се яви на клетвата на новите конституционни съдии - Десислава Атанасова и Борислав Белазелков. Според нея това се дължи на обстоятелството, че е " послушал Българска социалистическа партия ". 

" Както знаете, ние го призовахме да не върви на клетвата в Конституционния съд. Изборът на съдии беше противоконституционен. Оценяваме го позитивно, това е нашият апел и Радев го послуша ", разяснява тя. БСП в този момент чакат Конституционен съд да анулира решението за избора им от Народно събрание. " Най-малкото, поради което е нелегитимно решението, е срокът - мандатът е 7-годишен, а те ги избраха за девет години ", съобщи ръководителят на левицата. 

Делян Пеевски също даде малко изказване в коридорите. Той сподели, че Радев е  " просто един посетител "  и няма за какво да разяснява отсъствието му от клетвата в KС. Пеевски съобщи, че нищо не " пуска в пространството ", а че всички хора край Радев към този момент са " известни на обществото ". 

" Трябва запитване към прокуратурата по настоящи сигнали и да се види какво се е случило. Антикорупционният фонд защо толкоз години не проверява тези касиери на Радев ", попита той. Пеевски съобщи, че не му е ясно за какво не се приказва за " корупционните схеми " на президента. 

" Корнелия Нинова сама споделя по какъв начин го е завела в президентството. Това по коридорите споделя - как го е взела с мръсни кубинки, този, да не споделям какъв, и го е направила президент и аз скърбя, тъй като това е наказване за България ", сподели на финала на изявлението си Делян Пеевски.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР