Лидерът на БСП Корнелия Нинова даде специален брифинг, за да

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинова даде специален брифинг, за да
Коментари Харесай

Нинова:Казахме НЕ на приемането на лобистки закони

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова даде специфичен брифинг, с цел да изясни за какво социалистите не гласоподаваха седмичната стратегия и дневния ред на Народното събрание, с което днешното съвещание пропадна. 123-ма депутатите от ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи гласоподаваха въздържали се за препоръчаната седмична стратегия и по този начин новите партии не събраха гласове, с цел да гледат измененията в Закона за партиите, които плануват 1 лев дотация за глас и поправките в Изборния кодекс.

Не подкрепихме програмата за работа на Народното събрание, в нея има лобистки текстове, само че не и най-важните тематики като обществените и стопански ограничения, сподели Нинова.

" Искаме да сме ясни от ПГ на " Българска социалистическа партия за България ", с цел да спрат други представители на политически партии да спекулират на гърба на нашата парламентарна група. Днес не подкрепихме програмата за работа на Народното събрание по една единствена причина. За нас най-важни сега са обществените и стопански ограничения, които Народното събрание би трябвало да одобри, с цел да помогнем на стопанската система, на бизнеса и хората. Нашата грижа сега са приходите, помощ за безработните, помощ за възрастните хора и стопански ограничения, които да подсигуряват непоклатимост и напредък на българската стопанска система ", съобщи още Нинова. Тя изясни, че повода Българска социалистическа партия да не поддържа програмата е, че нито едно от техните оферти, направени в този смисъл, не се гледат в комисиите и не се включват в програмата за работа на Народното събрание.

Ако има разсъдък - програмата на Народното събрание ще бъде поправена - настояваме обществените ни законопроекти да бъдат включени, съобщи Нинова. Тя разяснява и за какво ГЕРБ и Движение за права и свободи не са подкрепили също програмата. " Попитайте Движение за права и свободи и ГЕРБ с какви причини гласоподаваха срещу. Ние не носим отговорност за решенията в други партии. Носим отговорност за нашите решения и аз акцентирах претекстовете ние да гласуваме по този метод. Миналата седмица предупредихме, че ще желаяме да включат тези закони в дневния ред, тъй като са значими за хората. Не ни послушаха ", сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

" В момента тече Председателският съвет. Ако има разсъдък в сътрудниците и другите парламентарни групи, мисля че програмата ще бъде поправена. Нека свърши Председателският съвет ", добави още Корнелия Нинова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР