Лидерът на БСП Корнелия Нинава предложи групата на БСП да

...
Лидерът на БСП Корнелия Нинава предложи групата на БСП да
Коментари Харесай

Корнелия Нинова предлага на пленума: БСП да напусне парламента

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинава предложи групата на Българска социалистическа партия да напусне Народното събрание. Тя сподели това в словото си пред Националния съвет на партията. Решението би трябвало да вземе пленумът. Лидерът на Българска социалистическа партия изясни предлагането си към членовете на Националния съвет по този начин:
"Със следните причини. Законодателният орган, висшият орган в страната се употребява с 8 % доверие. Вместо там да се вършат и коват същинските закони, които да усъвършенстват живота на българските жители се прави тежък лобизъм в полза на компании и олигарси и се вършат подмолни партийни сделки. Ние нямаме място в тези сделки и в този вид законодателство. Предложихме своята опция, с различен бюджет. Нищо от това не се приема. Парламентът не е трансфорат в място, където се водят разногласия за политики, а място, където се водят жълти разногласия, обидни диспути. "
"Не се тормозим от това, че сме единствените и другите. Когато се бориш със задкулисието, няма по какъв начин да застанеш от другата страна. Не сме в изолираност, тъй като сме с тези български жители, които се борят с този модел ", съобщи още водачът на Българска социалистическа партия.
Всички без Българска социалистическа партия са в ръководещото болшинство - ГЕРБ, Движение за права и свободи, Обединени патриоти, Воля, не сме в изолираност, акцентира тя.
Нинова сложи и следните условия на ГЕРБ:

Избор на нова ЦИК.
Връщане на преференцията, започване на дебата за машинното гласоподаване и анулация на срамните гласувания полунощ в Народното събрание по измененията в Изборния кодекс.

„ Сговорът за Изборния кодекс беше противен пазарлък, който беше препоръчан и на нас – имам самочувствието, че ние го отказахме “, сподели още пред пленума Корнелия Нинова.
„ Споровете за Изборния кодекс демонстрираха и нещо надалеч по-сериозно, за което ние сме говорили, само че то в този момент закупи видимост “, акцентира Нинова. „ Две години приказваме против задкулисието и модела на прехода, в който всички партии тайничко се сговарят за лични и партиен интерес, някъде по мрачно “, изясни водачът на Българска социалистическа партия. Нинова акцентира, че нощта на приемането на Изборния кодекс е била брилянтен образец за това сговаряне. „ Това беше противен пазарлък за партийни ползи. Пазарлък, който беше препоръчан и на нас. Имам самочувствието, че ние го отказахме и да ви кажа, че би трябвало да се гордеем с това. Това е доказателство за думите ни. На този модел би трябвало да се постави край. Моделът на прехода и задкулисието би трябвало да спре. Да се сложат на масата откритите диалози сред партиите и резултата от тях “, разяснява Нинова. По думите й в онази нощ ситуацията е било: „ ти на мене, аз на тебе “. „ Не сме взели участие като партия в този противен пазарлък “, акцентира Нинова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР