Лидерът на британската партия Брекзит Найджъл Фараж предложи на премиера

...
Лидерът на британската партия Брекзит Найджъл Фараж предложи на премиера
Коментари Харесай

Найджъл Фараж предлага на Джонсън изборен пакт за Брекзит без сделка

Лидерът на английската партия " Брекзит " Найджъл Фараж предложи на премиера Борис Джонсън избирателен пакт, в случай че Джонсън върви към Брекзит без договорка, само че в това време го предизвести, че в случай че увърта за Брекзит, ще бъде изправен пред борба за всеки глас на идващите избори.

Вече над години след референдума, на който британците гласоподаваха 52-48% за овакантяване на Европейски Съюз, Брекзит остава конфликтна тематика, отбелязва Ройтерс. Мненията варират – от поддръжка за яростен бракоразвод на 31 октомври и предварителни избори до отзивчиво овакантяване на Европейски Съюз или даже за още един референдум.

Обединеното кралство върви към конституционна рецесия вкъщи и борба с Европейски Съюз, откакто Борис Джонсън се зарече, че страната ще излезе от Европейски Съюз без договорка, в случай че съюзът не се съгласи да я предоговори.

Фараж, който през 2013 година оказа подобен голям напън върху тогавашния министър председател Дейвид Камерън, че той се съгласи на референдум, съобщи, че в случай че Джонсън не тръгне към Брекзит без договорка, ще бъде изправен пред изборна борба за всяко място в Народното събрание.

Във вторник той съобщи, че възможностите за избори през есента са над 50% и в случай че Джонсън заложи на " чист Брекзит ", тогава партия " Брекзит " ще работи с него, тъй че да няма разединение измежду гласовете в поддръжка на Брекзит.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР