Лидерът на британската Лейбъристка партия Джеръми Корбин заяви, че премиерът

...
Лидерът на британската Лейбъристка партия Джеръми Корбин заяви, че премиерът
Коментари Харесай

Корбин: Има достатъчно основания Мей да отмени посещението на Тръмп

Лидерът на английската Лейбъристка партия Джеръми Корбин съобщи, че министър председателят Тереза Мей има задоволително учредения да анулира визитата на американския президент Доналд Тръмп през юли, базирайки се на нарастващия търговски спор сред Съединените щати и Европейски Съюз и политиката на делене на деца мигранти от родителите им. 

Коментарът на Джеръми Корбин идва след плевел ден на събития, измежду които заканата на Тръмп да наложи мита от 20 % върху вноса в Съединените щати на всички европейски коли. Това се случи откакто Брюксел удостовери, че ще вземе реципрочни ограничения против американски артикули, поради наложените по-рано от Вашингтон мита върху стоманата и алуминия. 

Корбин уточни, че с налагането на мита и политиката „ око за око, зъб за зъб “ Тръмп поема в неверна и рискова посока. Според него, плануваното посещаване на 13 юли няма никакъв смисъл, тъй като няма да реализира нищо и Тереза Мей има цялостно съображение да го анулира, в случай че пожелае. 

„ Ние би трябвало да заявим на Доналд Тръмп ясно, че живеем в многокултурно общество и се гордеем с това “, посочи Корбин. 

Мей предложения Тръмп на публично посещаване малко след избирането му, само че то бе променено на работно, поради на неодобрението в разнообразни кръгове. Въпреки че визитата е работно, Тръмп би трябвало да се срещне и с кралицата. Очакват се всеобщи митинги по време на визитата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР