Лидерът на беларуската опозиция призова България да помага на странатаѝ

...
Лидерът на беларуската опозиция призова България да помага на странатаѝ
Коментари Харесай

Лидерът на беларуската опозиция призова България да помага на страната ѝ и на Украйна

Лидерът на беларуската съпротива прикани България да оказва помощ на странатаѝ и на Украйна. Светлана Тихановска посети София и се срещна с Николай Денков, Мария Габриел и Росен Желязков.

Пред българските медии тя прикани държавното управление да помогне на нейната страна, която се ръководи от президента Александър Лукашенко, непосредствен съдружник на Владимир Путин.

" В Украйна се борят против съветските ракети, до момента в който в Беларус се борим против покоряване на нашите институции. Русия се пробва да унищожи нашия народ. Насърчавам българското държавно управление и народ да поддържа Беларус против съветските упоритости. Беларуският режим е обвързван с Путин ", сподели Тихановская.

По думите ѝ в Беларус не може да има мир и сигурност в актуалните условия.

От своя страна министър председателят Николай Денков съобщи, че Беларус е образец по какъв начин във високоразвита европейска страна може да бъдат счупени демократичните правила. Според него няма страна, която да е застрахована от такова развиване.

" Единствената застраховка е да бъдат спазвани демократичните правила, да няма хора, които да имат неограничена власт ", добави Денков.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР