Лидерът на „Български възход“ Стефан Янев с отворено писмо заради

...
Лидерът на „Български възход“ Стефан Янев с отворено писмо заради
Коментари Харесай

Янев с отворено писмо: Мошеници завличат мераклии за депутати, ползвайки името на Български възход

Лидерът на „ Български напредък “ Стефан Янев с отворено писмо поради зачестили измами с името му. Мошеници се показват за свързани с партията му. Те споделят, че са упълномощени от него да притеглят хора, които да вземат участие във образуването на партийните листи с претенденти за народни представители за идните предварителни избори. За да станат "депутати " обаче на хората са поставяни избрани условия, включително и финансови.

Ето и какво споделя в отвореното писмо по случая Стефан Янев:

Уважаеми членове, симпатизанти и другари,

обръщам се към Вас, в качеството си на ръководител на Политическа партия „ Български напредък “, определен от извършеното на 19.06.2022 година учредително заседание на партията.
В последните седмици до мен доближи информация от разнообразни елементи на страната за избрани лица, които се показват за свързани с Политическа партия „ Български напредък “ и настояват, че са упълномощени, персонално от мен, да водят диалози и притеглят хора, които да вземат участие във образуването на партийните листи с претенденти за народни представители за идните предварителни избори. Обезпокояващо е, че в някои от случаите са поставяни избрани условия, включително и финансови.
Категорично считам, че това са безусловно недостойни, нечисти и провокативни действия, целящи да дискредитират и омърсят нашите желания да имаме България такава, за каквато всички мечтаем. Небезизвестна е максимата, че „ политиката е мръсна работа “, само че тя става такава, когато в нея влязат нечистоплътни, „ мръсни “ хора. Като български жител и български офицер, аз и управлението на Политическа партия „ Български напредък “ няма да допуснем сходно нещо. У нас има задоволително партии, които “търгуват” и удовлетворяват всевъзможни вътрешни и външни ползи. Ние няма да бъдем такава партия.
Поради тази причина, с вътрешна заповед, 8 души ще бъдат оторизирани да построяват партийните структури в страната.
Когато взехме решението да стартираме да сътворяваме този политически план, водещото бе да бъдат привлечени хора, които желаят да работят за България – без персонални упоритости, без условия за постове и без скрити цели. Всички, които се припознават в нашите хрумвания и споделят задачите ни, могат да се свържат със законно определените представители на партията. Никога и по никакъв мотив не съм упълномощавал никого да слага финансови условия за присъединяване в партията. Както знаете, следва регистрацията на Политическа партия „ Български напредък “ и в случай че това се случи, методът за финансиране ще бъде единствено един - по методите, посочени в устава.
Ще завърша с едни думи от великия български офицер Борис Дрангов: „ За да живее България, има належаща потребност от нравствени великани, а не от безмълвни и поцепени нравствени кастрати... Причина за изгубване на всяко държавно устройство е безгрижието в развалата. Помнете и старателно и чисто метете стълбата единствено от горната страна надолу!”
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР