Лидерът на „Атака“ Волен Сидеро се ядоса на колегите си

...
Лидерът на „Атака“ Волен Сидеро се ядоса на колегите си
Коментари Харесай

Раздор сред ОП: Сидеров се ядоса на колегите си, те говорят с Нинова

Лидерът на „ Атака “ Волен Сидеро се ядоса на сътрудниците си от Обединени патриоти Красимир Каракачанов и Валери Симеонов поради срещите им с водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Председателят на ПГ на Оперативна програма съобщи, че такава среща не може да е законна, осведоми NOVA.

Инициативата поде Каракачанов, който в Деня на труда – 1 май, предложения водача на левицата „ на по бира”, с цел да си поговорят „ като българи, а не като ръководещи и опозиция”. Впоследствие в срещата изявил предпочитание да се включи и Симеонов.

Каракачанов предложения Нинова на по бира

Това обаче обиди водача на „ Атака” Волен

Сидеров, който претендира, че единствено той, в качеството си на ръководител на ПГ на Обединените патриоти, е можел да позволи диалог сред съдружните си сътрудници и опозиционния водач .

Срещата сред Каракачанов и Нинова към този момент се състоя. „ За оставки не е ставало дума “, съобщи вицепремиерът и министър след диалога. „ Аз срещнах госпожа Корнелия Нинова с моите визии за модернизацията на армията “, изясни той.

Каракачанов посочи, че е на срещата не в качеството си на водач на една от партиите от „ Обединени патриоти “, а в качеството си на боен министър и не знае за какво Волен Сидеров бил ядосан.

Във връзка с

разликите си с ГЕРБ за Закона за вероизповеданията ,

Каракачанов разяснява: „ Ние считаме, че няма да свършим работа по законопроектите с вероизповеданията, в случай че вътре фиксираме единствено заплащането на свещенослужителите на едно или друго вероизподевание. Ние би трябвало да ограничим финансирането във връзка с религиозни действия, във връзка с строителство на храмове.

Мюсюлмански духовници всеобщо напущат България

Трябва да има надзор на всички. Не единствено през мюсюлманската вяра се упражнява външно въздействие. Ние прибавяме доста други неща, като доста по-строг надзор на тези български жители, които са приключили отвън България религиозни науки и ги упражняват. В другите вероизповедания сега всеки един, приключил някъде, може да пристигна и да стартира да проповядва една или друга вяра. Дипломата му би трябвало да се лицензира “, добави Каракачанов. Тоест, би трябвало да има по-строг надзор, сподели още Каракачанов и добави, че законопроектът на ГЕРБ се фиксира единствено заплащането. Според него може би им се е видяло задоволително.

Корнелия

Нинова пък съобщи след срещата, че съгласно нея държавното управление на Бойко Борисов, в което и Каракачанов взе участие, е неуспех и то би трябвало да си върви .

Тя посочи, че Българска социалистическа партия са подготвени да беседват с всички за национална сигурност, демографска злополука, опазване на здравето и обучение, тъй като това са значимите за страната въпроса.

Лидерът на Българска социалистическа партия обаче е безапелационна, че огромна коалиция сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия е невъзможна и нездравословна за България. Тя изясни, че Каракачанов е сложил два съответни въпроса по тематика национална сигурност.

„ Предлага нов проект за модернизацията на армията, който изисква преразглеждане на досегашните решения на Народно събрание. Преразглеждане по планове, тъй като желаят да се започва изначало търгът за самолети, планове за бронирани машини – това е ново, по отношение на решението на Народно събрание от предишния път. Нови периоди има и за осъществяване на модернизацията и друг метод на финансиране – разсрочено до 2024 г “, изясни Нинова.

Борисов: Ще вършим бойни машини в България

Президентът изиска ускорение на модернизацията на армията

По нейните думи

Каракачанов търси поддръжка

това решение да бъде прегласувано с тези нови неща в него. „ Но тук, явно, имат някакво несъгласие с министъра на финансите, тъй като в тригодишната планирана рамка на господин Горанов такива пари не са планувани. Ние отговорихме, че когато бъде импортирано публично, ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ ще се събере, ще го разгледаме, ще се срещнем със наличието и останахме отворени за втора среща, с цел да изразим позиция по съответните неща, които оферират “, посочи тя.

Като втори въпрос, който е разискван по време на срещата, Корнелия Нинова уточни Закона за вероизповеданията. „ Вече има импортиран подобен законопроект, а господин Каракачанов предлага втори, по-разширен. В първия, който сме подписали и ние, се не разрешава финансирането от трети страни. Споделяме изцяло това. За нас това е интервенция във вътрешните работи от трети страни “, безапелационна е тя.

Нинова акцентира, че през днешния ден им е бил връчен различен законопроект, с който следва да се срещнат. Според нея е най-логично двата законопроекта да вървят дружно в Народното събрание и от тях да се направи най-хубавото за България.

Срещата сред Корнелия Нинова и Валери Симеонов ще се състои в четвъртък .

„ Решил съм да показва плановете, направени от НФСБ на политическите сили в Народното събрание. За това става въпрос. Такива срещи ще има и с ГЕРБ, и с ВОЛЯ, и с Обединени патриоти. Трябва да има и с Българска социалистическа партия. Само с Движение за права и свободи не, тъй като тях никой не ги брои за политическа сила”, разяснява Симеонов.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР