Лидерът на Алианса на либералите и демократите за Европа в

...
Лидерът на Алианса на либералите и демократите за Европа в
Коментари Харесай

Верхофстат: Тръмп и Путин се държат с Ким Чен-ун като с някаква рок звезда

Лидерът на Алианса на либералите и демократите за Европа в Европейския парламент Ги Верхофстат разяснява, че президентите на Съединени американски щати и Русия се държат с водача на КНДР Ким Чен-ун като с " някаква рок звезда ".

Верхофстат акцентира, че Ким управлява " един от най-репресивните режими в света ", виновен за гибелта на хора от недохранване и вкарването им в концентрационни лагери.

Евродепутатът направи коментара след първата среща сред съветския водач Владимир Путин и Ким Чен-ун във Владивосток. Путин приветства напъните на Ким за нормализиране на връзките със Съединени американски щати и открития разговор с Южна Корея. Лидерът на КНДР от своя страна изрази вяра, че " срещата на върха ще укрепи обичайно другарските връзки " сред двете страни.

" Тръмп и Путин се държат с Ким като с някаква рок звезда. Този човек е виновен за един от най-репресивните режими в света, при който хората умират от апетит и са вкарвани в концентрационни лагери. Никога не би трябвало да забравяме това ", написа Верхофстат в " Туитър ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР