Лидерът на албанската опозиционна дясноцентристка Демократическа партия беше нападнат по

...
Лидерът на албанската опозиционна дясноцентристка Демократическа партия беше нападнат по
Коментари Харесай

Нападнаха опозиционния лидер Сали Бериша по време на антиправителствен протест в Тирана

Лидерът на албанската опозиционна дясноцентристка Демократическа партия беше атакуван по време на антиправителствен митинг , извършен покрай мястото на срещата на върха на водачите на Европейския съюз и техните сътрудници от Западните Балкани в албанската столица, осведоми Асошиейтед прес.

Сали Бериша, 78-годишният някогашен президент и министър-председател, водеше стотици протестиращи, вървящи към региона на срещата на върха, съпроводен от някогашния президент Илир Мета, когато мъж излезе от тълпата и го удари с пестник в лицето.

Нападателят е арестуван. Не са ясни претекстовете за осъщественото нахлуване.

Опозицията стачкува против хипотетичната корупция на премиера Еди Рама, който също упрекват за рецесията с цената на живота в страната и изселването на млади албанци, заминаващи за по-добър живот в западноевропейските страни.

Партията на Бериша е измъчвана от вътрешни битки, откакто предходната година държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен забрани на Бериша и околните му родственици да влизат в Съединени американски щати за " корупционни дейности, подкопаващи демокрацията " по време на мандата му като министър-председател през 2005-2013 година
 Антиправителствен митинг в Албания
Антиправителствен митинг в Албания

Организатори са Сали Бериша и Илир Мета
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР