Лидерът на АБВ Румен Петков настоя от името на партията

...
Лидерът на АБВ Румен Петков настоя от името на партията
Коментари Харесай

Румен Петков: Оставка за Димитър Цанчев! Този негодник не подкрепи българската кандидатура за ОЛАФ

Лидерът на АБВ Румен Петков настоя от името на партията за оставката на представителя на България в Европейски Съюз Димитър Цанчев, защото не подкрепил кандидатурата на някогашния вицепремиер Ивайло Калфин за началник на ОЛАФ.
"Този непрокопсаник освен не поддържа кандидатурата на Калфин, само че даже не ръководи, когато въпросът се преглежда. Хора с такова нихилистичво отношение към България би трябвало да получават заслуженото незабавно ", посочи Петков.
Румен Петков подлага на критика остро изявлението на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов в Народното събрание, че Русия и Китай са опасност за международния мир и сигурност.
"Цветанов неодобрява политиката на ГЕРБ. Русия и Китай били опасност? Как това кореспондира с политиката на държавното управление? ", попита риторично Петков. А във връзка на предстоящата среща "16+1 ", за която в София идва министър председателят на Китай Ле Къцян, попита: "За 20 години за пръв път идват толкоз високопоставени посетители от Китай. Ще ги арестуваме ли? "
Петков посочи като неточност това, че по време на председателството ни не е подложен въпросът, че желаеме да купуваме съветски газ непосредствено от Русия, я не от Турция.
Петков посочи още, говорейки за оценката на българското председателство, че Европейската комисия редовно заобикаля от проблемите на бъдещето на Европа.
"Пропуск на председателството е, че не поставихме измежду целите Дунавската тактика. Това е резултат от неналичието на политика. С казусът, обвързван с миграцията не се търсят общностни решения. Европа продължава да бяга от огромния въпрос за отговорността за тази миграционна война. Щатите и НАТО бурно поддържаха Арабската пролет, само че през днешния ден домакини на гостите от тази Пролет сме ние. Беше ли готова Европа? ", сподели още на конференцията на АБВ Петков.
И даде отговор: "Очевидно не, защото Меркел за три години измина пътя от "Добре пристигнали " с плюшени мечета до "Вървете си ".
По тематиката за председателството приказва и доцент Георги Кючуков, някогашен народен представител.
"Очакванията и вниманието бяха хиперболизирани. От техническа и логистична позиция триумф, нямаше гафове. Но какво постигнахме? Успешно беше подложен целта за Западните Балкани. Наложен беше и въпросът за мигрантите.
Според нас за България още един приоритет - за черноморското съдействие. Можеше да повдигнем този въпрос, той е значим освен за нас, значим е за Европейския съюз.
За страдание страните от Западните Балкани не получиха това, което се очакваше. В декларацията от София се слагат единствено условия пред тях, без да се приказва за участие.
Нашето председателство позволи тактическа неточност - лобирането трябваше да стане в столиците на Западна Европа, не в столиците на страните от Западните Балкани ", сподели доцент Кючуков.
Като някогашен вътрешен министър Румен Петков прибави нови причини, с които от АБВ желаят оставката на МВР-шефа Валентин Радев.
Вярно ли, че в Кранево има настанени чиновници на Министерство на вътрешните работи в хотелски комплекси на лица с повдигнати обвинявания, попита Петков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР