Лично Иван Гешев носи отговорност за това, че в обществото

...
Лично Иван Гешев носи отговорност за това, че в обществото
Коментари Харесай

Милен Матеев: Гешев носи отговорност за ерозията на доверието в прокуратурата


Лично Иван Гешев носи отговорност за това, че в обществото ерозира доверието към прокуратурата със своите персонални политически пристрастия и изявления. Това сподели в предаването „ Лице в лице” Милен Матеев от „ Продължаваме промяната”, началник на парламентарната комисия по конституционни и правни въпроси.

Той даде като образец „ СРС-тата, които са били извадени, с цел да уронят престижа на представители на опозицията и на протестиращи”.

С всичките си дейности Гешев способства за това в обществото да няма доверие в правосъдната система и в частност към прокуратурата, означи Матеев.

Припомняме ви, че през днешния ден от парламентарната естрада ръководещата коалиция изиска оставката на основния прокурор Иван Гешев.

По думите на Матеев основният прокурор носи само отговорност за успеваемостта, за дейностите и бездействията на прокуратурата на България.

„ Поради това, че ние намираме, че прокуратурата е извънредно неефективна по отношение на главно корупционните кавги, които се вихрят по високите етажи на властта, заради тази причина ние желаеме той да понесе тази отговорност”.

Най-смущаващото е, че прокуратурата се трансформира в един бенд, който стопира законосъобразното развиване на всички сигнали за корупция по високите етажи на властта, добави той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР