Личните лекари все още не са получили допълнителните 1000 лв.

...
Личните лекари все още не са получили допълнителните 1000 лв.
Коментари Харесай

Личните лекари все още не са получили обещаните 1000 лв. за ноември

Личните лекари към момента не са получили спомагателните 1000 лева планувани за медици на първа линия в битка с коронавирусаза ноеври. Това заяви доктор Николай Брънзалов, заместник-председател на Българския лекарски съюз пред бТВ.

" Те дори не попадат в спомагателните фактури, които трябваше бързо да отчетем към касата. Те не съществуват в тези фактури и ние си получаваме сумите без тях “, изясни той.

" Това са суми, които би трябвало да се получат от общопрактикуващите лекари още от 1 ноември. Има заделени суми единствено за ноември и декември, от 1 януари какво ще вършим ", попита доктор Брънзалов.

Няма ги и сумите, които би трябвало да получим за противогрипните ваксини, които сме поставили, както и разликата в таксите на пенсионерите, изясни още той.

" Отговорът на зам.-министъра на опазването на здравето Жени Начева беше, че ще има съвещание на надзорния съвет на касата, където тези неща вероятно ще бъдат решени, само че не е ясно по кое време ще бъдат получени сумите ", сподели доктор Брънзалов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР