Личните лекари сигнализират за бум на вирусните конюнктиви и съветват

...
Личните лекари сигнализират за бум на вирусните конюнктиви и съветват
Коментари Харесай

Бум на вирусен конюнктивит: Не на самолечението, съветват специалисти

Личните лекари алармират за взрив на вирусните конюнктиви и поучават да не се самолекуваме. Какви са аргументите и по какъв начин да разпознаем болестта, което се предава доста елементарно?



" Като цяло разнообразни вируси могат да провокират тези конюнктивити. Една от най-честите аргументи са аденовирусите, защото елементарно се популяризират, изключително в детски колективи. Децата постоянно не си мият ръцете, пипат си очите, устата. Заразяването става посредством респираторни тайни и по фекално-орален механизъм. Така, че елементарно се предават, изключително отново дублирам в проведени колектив ", сподели в " Денят стартира " доктор Христиана Бацелова - вирусолог УМБАЛ " Свети Георги ".

Вирусологът добави, че точно в този момент е сезонът на аденовирусите и няма нещо по-необичайно спрямо минали години. Тя посъветва пациентите да не подхващат самолечение.

" Не е добре да се самолекуват пациентите, тъй като зачервяване на очите може да има и при морбили. Така, че в случай че зачервяването на очите е съпроводено с друга симптоматика като нараснала температура, болки в стави и мускули, изнемощялост, наложително би трябвало да се потърси здравна помощ ", посъветва доктор Бацелова.

Вижте целия диалог във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР