Личните лекари не получават РНК ваксини и не знаят защо.

...
Личните лекари не получават РНК ваксини и не знаят защо.
Коментари Харесай

Личните лекари искат да поставят и РНК ваксини


Личните лекари не получават РНК ваксини и не знаят за какво. Трябва да се реши казусът и с логистиката, с цел да доближават имунизациите до практиките на джипитата. Това разяснява пред Българска национална телевизия доцент Любомир Киров, ръководител на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари.

По думите му към 75% от персоналните лекари са получили сред 10 и 40 дози към 12 март, а са декларирали сред 50 и 200 дози.

При нас има към 400 000 индивида, които чакат да бъдат ваксинирани, сподели още доцент Киров. Той опроверга изказванието, че в самото начало персоналните лекари не са желали да слагат РНК ваксини поради сложното им предпазване.

Нямаше фризери даже и се обсъждаше, че евентуално при нас, съгласно това, което се знае, най-лесна за използване ще бъде имунизацията на " Астра Зенека ". После излязоха задоволително данни, видя се, че и РНК имунизациите може да се складират няколко дни в ледник, изясни доцент Киров. Той обори изказванията на щаба по имунизацията, че джипитата са абдикирали от имунизацията. Обратното – сподели, че сътрудниците му желаят да ваксинират пациентите си, само че няма с какво. Недоумява за какво има зелени коридори за имунизация в лечебните заведения, а за джипитата не доближават ваксини.

Вече няма криворазбраната цивилизация, ситуацията у нас е криворазбраната имунизация. Разпределянето на дозите не би трябвало да е толкоз бързо, а да има предпочитано разпределяне, счита доцент Киров.

Той прикани жителите да съблюдават обикновени правила като носене на маски и съблюдаване на хигиена, вместо да се стига до затваряне и ограничавания.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР