Личните лекари могат да издават болничен лист за карантина на

...
Личните лекари могат да издават болничен лист за карантина на
Коментари Харесай

След посещение в Италия ни се полага карантина с болничен

Личните лекари могат да издават болничен лист за карантина на българите, които идват в страната от страните с високо разпространяване на новия ковид - континентален Китай и Италия. Това оповестиха от Министерството на здравеопазването.

Всички жители, на които е предложен домакински престой под карантина , могат да получат болничен лист за периода на карантината от общопрактикуващия си доктор. Това са хората, пристигнали у нас от континентален Китай и Италия и попълнили анкетна карта при влизане в страната.
 Отвориха нов кулоар за идващите от Италия на летище
Отвориха нов кулоар за идващите от Италия на летище " София "

350 души от Италия са пристигнали единствено през днешния ден на столичната аерогара

От Регионалните здравни инспекции би трябвало да дават информация за хората , които би трябвало да минат под карантина, на общопрактикуващите лекари на територията на съответната административна област.

Хората, оставени под карантина вкъщи, би трябвало да уведомят работодателя си. Болничният лист може да бъде получен от общопрактикуващия доктор и възложен на работодателя след приключването на карантината.
 Никой не е дал указания на аптеките у нас за ковид
Никой не е дал указания на аптеките у нас за ковид

Ситуация била " всеки да се избавя самичък "

Хората, които са под карантина, не би трябвало да напущат домовете си . При поява на грипоподобни признаци (повишена телесна температура; кашлица; затруднено дишане, тресчица и т.н.) би трябвало да се свържат по телефон с персоналния си доктор. Ако нямат персонален доктор - със съответната районна здравна ревизия, откъдето ще получат инструкции съгласно случая.
 Борисов има решение за карантината, само че предизвести - Национален осигурителен институт се изпразва
Борисов има решение за карантината, само че предизвести - Национален осигурителен институт се изпразва

Той предлага първите три дни на карантината да се заплащат от работодателя

Министерството на здравеопазването предлага да се заобикалят всички пътувания до континентален Китай и Италия, както и до страни с високо разпространяване на ковид COVID-19. От здравното ведомство акцентират, че отговорност на всеки български жител е да се отнася съзнателно към своето здраве и здравето на близките .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР