Лични данни на около 3 млн. потребители на Facebook са

...
Лични данни на около 3 млн. потребители на Facebook са
Коментари Харесай

Изтекли са данни на още 3 млн. потребители на Facebook

Лични данни на към 3 млн. консуматори на Фейсбук са били налични в мрежата в продължение на 4 години, оповестява New Scientist, базирайки се на лично следствие.

Данните са събирани от 2007 година нататък чрез приложението myPersonality, основано в Кембриджския университет. Приложението е предложило на потребителите психически тест. Повече от 6 милиона души са създали теста и към половината от тях са съгласили да споделят резултатите във Фейсбук. Въпреки че пробата е бил неизвестен, е можело респондентите елементарно да бъдат открити.

Личните данни са били употребявани за проучвателен цели, само че ресурсът е бил едва предпазен. Достъп са имали повече от 280 души от 150 организации, измежду които Фейсбук, Гугъл, Microsoft и Yahoo.

Паролата обаче е било допустимо да бъде получена посредством нормално търсене в интернет, което не лишава повече от минута.

Фейсбук приключи работата на myPersonality на 7 април, а през май бяха свалени към 200 приложения, които събират персонални данни.

Това става на фона на абсурда с Cambridge Analytica. Британската компания е събирала персонални данни на десетки милиони консуматори във Фейсбук, които по-късно са били употребявани в акцията за ппрезидентските избори в Съединени американски щати през 2016 година.

Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг призна, че компанията има виновност за приключването на персонални данни и даде обещание, че обществената мрежа ще промени разпоредбите за конфиденциалност, с цел да подсигурява сигурността на потребителите, съобщи БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР