Либия иска помощ от Анкара и това притесни световните сили,

...
Либия иска помощ от Анкара и това притесни световните сили,
Коментари Харесай

Либия иска военна подкрепа от Турция

Либия желае помощ от Анкара и това тормози международните сили, не на последно място във Вашингтон, във връзка с нейните районни последици, написа електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini.

В изказване Държавният департамент на Съединени американски щати прикани всички страни да се „ въздържат от изостряне на гражданския спор “.
„ Външните участници би трябвало да спрат да провокират спор. Всички страни би трябвало да се въздържат от изостряне на гражданския спор и да поддържат завръщането към удобния политически развой на Организация на обединените нации “, съобщи представител на Държавния департамент в писмен отговор на въпрос на Hellas Journal.

Говорителят сподели: „ Резултатът би трябвало да бъде започването на вътрешнолибийски разговор, деескалация и евакуиране на външни сили. “

Перспективата за разполагане на турските войски в Либия също провокира паники в страните от Персийския залив и сложи в подготвеност Кайро, като съгласно известията президентът на Египет Абдел Фатах Ал Сиси е споделил на кипърския си сътрудник Никос Анастасиадес в четвъртък в телефонен диалог, че Анкара дестабилизира района.

Според Middle East Monitor, в отговор на хода на Турция, египетското държавно управление e решило да поддържа силите на Халифа Хафтар, които обсаждат Триполи с танкове, създадени от Русия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР