Либерализират се международните автомобилни превози между България и Черна

...
 Либерализират се международните автомобилни превози между България и Черна
Коментари Харесай

Росен Желязков: Либерализираме автомобилните превози с Черна гора

" Либерализират се интернационалните автомобилни транспорти сред България и Черна гора. Това разгласи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков, откакто през днешния ден дружно с министъра на превоза и морските въпроси на Черна Гора Осман Нуркович подписаха конвенция сред двете страни. Документът е първият в региона на превоза сред двете страни, разяснява българският министър.
„ Със спогодбата отпадат разрешителните режими за двустранните и директните транспорти. Регламентират се изискванията и реда за осъществяването на автобусни транспорти и откриването на постоянни линии ", съобщи министър Росен Желязков. По думите му, тази стъпка ще даде нужната основа за възстановяване на успеваемостта на транспортите и повишаване на туристическия поток.
„ Присъединяването на Западните Балкани към Европейски Съюз бе приоритет, по време на българското председателство на Съюза. Тя е политика за интеграция на Балканския полуостров, за една по-сигурна Европа, Европа с по-добра съгласуваност, с цел да може да се облекчи свободното придвижване на артикули и товари ", сподели още министър Росен Желязков. Той поздрави своя сътрудник за напредъка в договарянията на Черна Гора за присъединение към Европейски Съюз.
От своя страна министър Осман Нуркович съобщи, че съглашението ще окаже най-голямо въздействие върху сериозен бранш в стопанската система, какъвто е интернационалният транспорт на пасажери и товари. Той акцентира, че това съглашение е извънредно значимо, защото с него ще се преодолеят редица бариери, които съществуваха до момента. Министър Осман Нуркович изрази убеденост, че ще продължат интензивните връзки сред двете страни и в други области на превоза.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР