Libema Open, финалЕкатерина Александрова – Арина Сабаленка 7-5, 6-0Екатерина Александрова

...
Libema Open, финалЕкатерина Александрова – Арина Сабаленка 7-5, 6-0Екатерина Александрова
Коментари Харесай

Александрова върза „геврек“ на Сабаленка за титла в Хертогенбош


Libema Open, край
Екатерина Александрова – Арина Сабаленка 7-5, 6-0

Екатерина Александрова стигна до втората си WTA купа. Във финала на шампионата в Хертогенбош от категория WTA 250 рускинята победи фаворитката Арина Сабаленка след 7-5, 6-0 за час и 18 минути на корта.

В началото нищо не подсказваше, че Александрова ще завоюва 9 следващи гейма в края на мача. Двете започнаха равностойно, а Сабаленка бе тази, която проби първа за 4-2.

Световната №30 стигна до рибрейк, само че още в идващия гейм трябваше съществено да се труди, с цел да не допусне нов пробив, спасявайки два брейкбола. Сабаленка стигна и до бърз гейм за 5-4. Гейм, който се оказа финален за нея в мача.

Серия от грешки от ракетата на беларускинята и големи проблеми на втори сервис доведоха до пробив за 6-5, след който Александрова не трепна, сервирайки за сета.

Втората част бе същински призрачен сън за Сабаленка. В целия сет тя завоюва единствено три точки на сервис. Така постигнатите три пробива от Александрова изглеждаха като най-нормалното допустимо нещо. Едва когато сервираше за мача при 5-0 рускинята сподели първи съмнения, само че отрази шанса за пробив и осъществя втория си мачбол.

В хода на шампионата тя в профил Даяна Ястремска, Анхелина Калинина, Кейти Макнали и Вероника Кудерметова като само Ястремска съумя да завоюва сет против нея. Лошата вест и за двете финалистки в Хертогенбош е, че те няма да могат да вземат участие на Уимбълдън.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР