Левски успя да прекърши Царско село, постигайки успех с 0:2

...
Левски успя да прекърши Царско село, постигайки успех с 0:2
Коментари Харесай

Завърнал се син герой донесе ключов успех за Левски

Левски съумя да прекърши Царско село, постигайки триумф с 0:2 в първия мач на двата състава от плейофите на efbet Лига. Марин Петков съумя да изведе "сините " напред в 9-та минута. Завърналият се след над половин година, Борислав Цонев, съумя да подпечата триумфа за гостите за крайното 2:0. Двубоят беше много равносилен и домакините на няколко пъти умерено можеше да изравнят, само че прецизността им изневери.

Първият добър късмет пристигна още в 4-та минута. След бърза офанзива отляво, Марин Петков съумя да центрира към Мартин Петков, чийто удар затрудни Джони Пласид, само че вратарят се оправи.

Само 5 минути по-късно обаче "сините " към този момент водеха. След чудесна офанзива през центъра Здравко Димитров съумя да изведе в кулоар вляво Марин Петков, а младокът не се поколеба и разстреля Джони Пласид за 1:0.

Двата отбора си размениха по още един изстрел в идващите минути. В 15-та Здравко Димитров опита шанса си от 20-на метра, само че не уцели вратата на Царско село. Минута по-късно Димитър Костадинов също тества мерника си отдалеко и не беше по никакъв начин надалеч от страховит удар.

В 35-та минута пристигна нов огромен късмет за гостите. След бърза контраофанзива Драган Михайлович съумя да откри пробивът на Мартин Петков, само че Джони Пласид съкрати ъгъла и съумя да избави майсторски.

С далечни удари, през това време, за Царско село се очетоха Реян Даскалов и Андерсон, само че без триумф.

Две минути след рестарта гостите имаха нова сериозна опция за втори гол. Андриан Краев съумя да навлезе в наказателното поле и да стреля от дребен ъгъл, само че Джони Пласид избави майсторски.

Пет минути по-късно и "царете " демонстрираха зъби. След бърза офанзива Емануил Манев се оказа на чудесна стрелкова позиция и от 20 метра за малко не съумя да уцели задачата. Нови осем минути по-късно, след центриране от десния фланг на задната греда Андерсон и Димитър Костадинов бяха един зад различен, след което българинът съумя да стреля, само че доста неопределено.

В 72-та минута натискът на домакините се усили и отново се стигна до блъсканица пред "синята " врата. След центриране на Андерсон отляво, Лесли Де Са се размина с топката, а Панайотис Лука видя ударът му избавен от Микулич. При обстановката момчетата в алено претендираха за 11-метров углавен удар, откакто топката срещна ръката на състезател на Левски.

Левски можеше още веднъж да реши всичко в 79-та минута. След центриране от ъглов удар Мартин Петков се оказа на голова позиция, само че ударът му беше избавен от Пласид.

Поредната добра опция за изравнителен гол пристигна в 86-та минута. След подаване в наказателното поле, Лука съумя да откри Карим Роси, който обаче не съумя да уцели вратата от отлична обстановка.

От всички тези пропуски се възползваха "сините ", с цел да довършат всичко. След осъществяване на фаул домакините заспаха и Мартин Петков откри Борислав Цонев, който с огромна доза шанс съумя да преодолее Джони Пласид, с цел да ознаменува завръщането си с гол. С тази победа Левски съумя да редуцира задатъка на Царско село на единствено 3 точки при 5 оставащи мача.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР