Левски удари яко Локомотив Пловдив на Лаута в мач от

...
Левски удари яко Локомотив Пловдив на Лаута в мач от
Коментари Харесай

Левски отвя Локо на Лаута 3:0

Левски удари крепко Локомотив Пловдив на Лаута в мач от 32-ия кръг на efbet Лига.

3:0 беше най-малкото, с което смърфовете можеха да се отърват.

Това е първа победа за сините на Лаута от 2015 година, а с нея се утвърдиха на четвъртото място във краткотрайното класиране, и са на три точки от третия ЦСКА 1948.

В 35-ата Рикардиньо откри, а в 40-ата Ивелин Попов удвои.

В 79-ата Филип Кръстев направи разликата класическа.

Левски можеше да стигне до гол още преди да са минали 60 секунди игра. Уелтън получи страховит извеждащ пас от Сонко Сундберг отляво.

Бразилецът навлезе на скорост в наказателното поле и потърси далечния ъгъл, само че топката профуча около гредата.

Напористото начало на сините продъжли и в 3-ата минута Роналдо насочи удар около вратата.

Смърфовете дадоха отговор със слаб удар на Христо Иванов от границата на наказателното поле, който не затрудни Пламен Андреев.

В 7-ата Джовани центрира от директен свободен удар, а в наказателното поле Хорхе Сегура насочи удар с глава, който обаче беше неакуратен.

В 10-ата Роналдо получи страховит диагонален пас отдясно, овладя топката, напредна и насочи мощен удар в близкия ъгъл, който след намесата на Сегура излезе в корнер. След неговото осъществяване удар на Андриан Краев с глава мина около вратата.

Седем минути по-късно домакините сбъркаха в центъра на терена, а от това незабавно се възползва Филип Кръстев. Халфът пусна извеждащ пас отдясно за Рикардиньо.

Бразилецът надбяга Сегура, а Илко Пиргов излезе да го пресрещне и връхлетя върху нападателя, сега, в който той насочи удар. Топката мина около вратата, само че главият арбитър отсъди нарушаване на вратаря и му даде жълт картон.

В 29-ата топката стигна до Бабакар Дион отдясно. Белгиецът опита да се надиграва с Цунами и насочи удар от дъгата на наказателното поле, само че неопределено.

Две минути по-късно пред Дион се откри нова опция за удар, само че от 15-17 метра не затрудни Пламен Андреев.

В 34-ата Кръстев напредна през центъра, като бе застигнат от Пиер Зебли. Халфът съумя да се завърти около своя противник и да откри Ивелин Попов. Попето шутира от към 25 метра, само че безпределно неопределено.

Левски поведе в 36-ата минута.

Сините упражниха преса в противниковото наказателното поле. Мартин Паскалев върна към Илко Пиргов, който беше нападнат от Уелтън и Рикардиньо.

Вратарят се оправи с крилото, само че разреши на деветката да му отнеме топката и да вкара на празна врата седмия си гол с екипа на столичани.

В 40-ата Левски стигна до втори гол. Кръстев центрира от корнер, а Андриан Краев се извиси над всички и насочи удар с глава в долния десен ъгъл. Пиргов съумя да избие, само че Ивелин Попов беше най-съобразителен и оставен непокрит от 2-3 метра вкара за 0:2.

Ситуацията беше преразгледана за засада на Попето, само че такава нямаше и гостите удвоиха задатъка си. При насладата си десетката на сините насочи провокация и към домакинските почитатели.

Втората част стартира в по-спокойно движение.

Домакините владееха повече топката в началните минути, само че не затрудниха Пламен Андреев.

В 64-ата Попов пусна към Кръстев, който завладя огромна част от терена с топка в крайници, само че си поведе дълго и пред наказателното поле Мартин Паскалев съумя да предотврати неприятности за своя тим.

Минута по-късно Уелтън проби отляво и насочи удар, който Пиргов мазета.

В ответната офанзива Джовани получи на фланга, навлезе във вътрешността и опита удар, а след рикошет в Сундберг се стигна до корнер за домакините.

В 68-ата Левски беше покрай трети гол. Попов и Уелтън комбинираха отляво, като десетката пусна страховит извеждащ пас за бразилеца. Крилото навлезе в наказателното поле и насочи подъл удар в далечния ъгъл, който срещна гредата.

В 74-ата резервата Джавад Ел Джемили получи отляво, навлезе в наказателното поле и насочи удар от дребен ъгъл, който беше неакуратен.

Две минути по-късно смърфовете можеха да се върнат в мача. Джовани откри Петър Витанов отляво, който пусна към Сегура на дузпата. Защитникът насочи удар, който беше блокиран от Кристиан Димитров, като бранителят предотврати съществени неприятности за Андреев.

В 79-ата Левски стигна и до трети гол. Сегура сбърка пред наказателното поле, а Кръстев му лиши. Халфът се озова самичък против Пиргов и плъзна топката около него за 0:3.

В 84-ата Джовани насочи мощен удар от директен свободен удар от към 20 метра, като Димитров мазета топката с глава. Минута по-късно дебют в професионалния футбол на 17 години направи юношата на Левски Дейвид Михалев, който размени Цунами.

Малко по-късно отбраната на сините не почисти добре топката, а пред наказателното поле Димитър Илиев насочи удар от придвижване, който профуча около вратата.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР