Левски си тръгна с победа от гостуването срещу малтийския Хамрун

...
Левски си тръгна с победа от гостуването срещу малтийския Хамрун
Коментари Харесай

Национал се превърна от антигерой в герой за "Левски" в Малта

" Левски " си потегли с победа от гостуването против малтийския " Хамрун Спартанс " в първи мач от III квалификационен кръг за Лига на конференцията. В воин за " сините " се трансформира националът Филип Кръстев, който вкара гола за триумфа с 1:0 в добавеното време. Но таман халфът бе на път да се трансформира в антигерой, защото още в 10-ата минута изпусна дузпа. Нарушението бе свирено, след като Матю Гуиламлер ( " Хамрун " ) задържа с две ръце Билал Бари. Наказателният удар бе изпълнен от Кръстев, само че той улучи десния непряк дирек.

Като цяло " Левски " се показа много по-слабо спрямо мачовете против ПАОК. След дузпата действително отборът игра неубедително и имаше единствено три по-чисти положения, само че Цунами преди почивката и през втората част Бари и Марин Петков не съумяха да улучат вратата.

За сметка на това вратарят и капитан на " сините " Николай Михайлов стана другият воин в отбора. В 30-ата мин. той мазета удар с глава на Додо, а тъкмо преди края на първата част отрази шут на Роко Прша от директен свободен удар. В 60-ата мин. Михайлов се намеси отново решаващо при нов удар на Додо.

Реваншът в София е идващия четвъртък (11 август). При краен триумф " Левски " ще се класира за пряк плейоф за влизане в групите на шампионата. Там противник ще е изгубилият от двойката в Лига Европа сред сръбския  " Партизан " и кипърския АЕК, който през 2019 година отстрани " сините " в пресявките тъкмо на Лига Европа след победи с 4:0 в София и 3:0 в Кипър. В първия мач сред двата отбора довечера АЕК победи с 2:1 " Партизан " като хазаин.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР