Левски ще се подсили със защитника Хоакин Фернандес Пертусо, твърди

...
Левски ще се подсили със защитника Хоакин Фернандес Пертусо, твърди
Коментари Харесай

Левски привлича уругвайски защитник

Левски ще се укрепи със бранителя Хоакин Фернандес Пертусо, твърди журналистът Родриго Васкес в обществената мрежа Х. Информацията гласи, че " сините " са постигнали сделка с 25-годишния централен защитник, който може да играе и като ляв бек.

Той ще подпише контракт за година и половина с алтернатива за още един сезон. Пертусо ще пристигна на " Герена " като свободен сътрудник. Той е висок 1,84 и играе с ляв крайник.

Хоакин Пертусо е роден в Уругвай, само че има и италиански паспорт, заради което няма да заема място на състезател с паспорт отвън Европейския съюз, в случай че премине на " Герена ". Той е младеж на Дефенсор Спортинг и локалния Ривър Плейт. През лятото на 2020 година е продаден на Хееренвеен. В нидерландския клуб обаче не съумява да се наложи, заради което е изпращам чартърен в Монтевидео Сити Торке и Атенас.

Хоакин Фернандес Пертусо,

В началото на 2023 година бранителят напуща Хееренвеен и минава в уругвайския Бостън Ривър със свободен трансфер. Шест месеца по-късно подписва с Атенас.

Хоакин Фернандес Пертусо има 3 мача за националния тим на Уругвай до 20 години.

Ако прехвърлянето на уругваеца се реализира, то той ще е третото ново попълнение на Левски през зимата след Фабио Лима и Карлос Охене.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР