Левски се завърна триумфално в европейските клубни турнири с успех

...
Левски се завърна триумфално в европейските клубни турнири с успех
Коментари Харесай

Синя приказка 2.0: Левски на Мъри преби ПАОК за четвърт час

Левски се завърна триумфално в европейските клубни шампионати с триумф над трикратния гръцки първенец ПАОК Солун с 2:0 в първи мач от втория квалификационен кръг на шампионата Лига на Конференциите.

Българският отбор започва по допустимо най-хубавия метод - с гол още преди да е изтекла и първата минута на мача. Капитанът Николай Михайлов изрита една топка в половината на ПАОК, където някогашният състезател на " сините " Янис Каргас не отигра по най-хубавия метод с глава и се получи недоразумение със Сверир Игнасон, което разреши на Уелтън да влезе на скорост към наказателното поле, а на границата му бразилецът изпревари вратаря на гостите Доминик Котарски и с отличен прехвърлящ удар прати кълбото във вратата за наслада на препълнения " Герена " - 1:0 още в 41-ата секунда.

Гърците дадоха отговор с рисков удар на Щефан Шваб от воле пред дъгата на границата на наказателното поле, само че Михайлов плонжира в долния си ляв ъгъл и мазета в ъглов удар.

Левски обаче играеше извънредно проведено и изчакваше своите благоприятни условия, а при една от тях, в 19-ата минута, играчите на Станимир Стоилов се възползваха по най-хубавия метод. Уелтън оказа помощ в предпазен проект, като спря Андреа Живкович в половината на " сините ", след което комбинира с Георги Миланов на левия фланг. Родният национал напредна на скорост и от границата на панелтерията пусна отличен пас за Билал Бари на точката за дузпа, а мароканецът с безмилостен изстрел откри вратата на ПАОК за повторно - 2:0.



Снимки: LAP.bg

В 25-ата минута Петрис опитва отдалечен удар, който обаче мина високо над вратата на гостите.

Четири минути по-късно Хуан Састре центрира ниско по тревата в наказателното поле на " сините ", където Тиаго Данташ бе оставен непокрит и стреля, само че едва и в ръцете на Михайлов.

В 31-ата минута пристигна и най-чистата обстановка за ПАОК дотук в дуела. Рафа Соареш центрира от свободен удар към границата на вратарското поле, където на далечната греда Каргас съумя да се вклини сред Патрик-Габриел Галчев и Хосе Кордоба, с цел да стреля рисково с глава, само че за наслада на Михайлов топката мина малко настрана от лявата му греда.

Шест минути по-късно Левски имаше прекрасен късмет за нов гол. Филип Кръстев отигра с глава в половината на гърците, след което същото стори и Бари, с което изведе Роналдо отдясно в наказателното поле. Бразилецът мина около Каргас и стреля мощно от дребен ъгъл, само че Котарски внимаваше и отрази.

До края на полувремето ПАОК натисна в търсене на попадение и се стигна до няколко рискови центрирания, само че отбраната на " сините " съумя да се оправи.

В началото на втората част и двата отбора понамалиха темпото и до рискове пред двамата вратари не се стигна.

ПАОК се опита да натисне, само че по този начин и не успяваше да заплаши съществено вратата на Михайлов. В 84-ата минута рисково центриране отляво в наказателното поле на " сините " обаче не беше засечено от един състезател и излезе в навън.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР