Левски се раздвижи на трансферния пазар и подсигури първото си

...
Левски се раздвижи на трансферния пазар и подсигури първото си
Коментари Харесай

Фабио Лима - копието на Уелтън, което най-сетне ще играе елитен футбол

Левски се раздвижи на трансферния пазар и подсигури първото си ново попълнение за зимата. По към този момент изпитана традиция, клубът от стадион " Георги Аспарухов " реши да се довери на бразилец за позициите си в нападателен проект. С оглед продажбата на Роналдо в Ростов, от столичния гранд трябваше да реагират стремително с привличането на негов заместител. И по този начин пътищата на левскарите се пресекоха с крилото Фабио Лима. Футболист, който авансово бе разгласен за " копие " на Уелтън. Несъмнено, сходно изказване ангажира публиката с големи упования, а това ни кара се вгледаме малко по-задълбочено в кариерата и персоналния живот на Лима.
 Левски показа първо ново попълнение
Левски показа първо ново попълнение

Фабио Де Лима Коста подписа дълготраен контракт

Фабио де Лима Коща е роден на 22 декември, 1996 година в град Санта Рита. Населеното място е ситуирано в щата Парайба, в североизточната част на Бразилия. Най-големият отбор в този район е Санта Круз, само че героят на този роман няма футболен допир до него.

До този миг кариерата му минава напълно в дълбоките глъбини на бразилския футбол. Твърди се, че преди 2 години също е имал опцията да заиграе в Европа, само че тогава предлагането не е било задоволително примамващо.

По-сериозните футболни достижения на Лима започват от 2016 година, когато взе участие в младежката купа на Сао Пауло с екипа на КСП. Следва прекосяване в състава на Мирасол, където усеща усета и на мъжкия футбол. Записва десетина мача за Копа Паулища, които го вършат относително разпознаваемо лице за районните отбори.

Така през 2019 към този момент е част от Кианорте, тимът се подвизава Серия D или казано по различен метод - четвърта бразилска дивизия. Там нещата не потръгват и с 0 против своята публична статистика, Фабио Лима взема решение да премине в Кампинензе, клуб от родния му щат Парайба. Това е сцената, където новият левскар за първи път загатва за качествата си. Записва 23 мача, в които 22 е измежду титулярните 11. Разписва се в шест от случаите, а тимът му доближава до финалите на своята дивизия, група 3, но губи след два равностойни финала от Апересидензе.
 Легенда на Левски: Средняци не ни трябват, Уелтън е единственият класен нападател
Легенда на Левски: Средняци не ни трябват, Уелтън е единственият класен нападател

Петър Петров разяснява обстановката при " сините "

Точно мощната втора част на 2021 година му обезпечава нов трансфер. Един от някогашните му съперници в Серия D - АВС горещо го желае в своите редици и това става факт през зимата на 2022-а. Двете страни се намират в подобаващото време, защото дружно споделят сериозен футболен напредък.

ABC извървява пътя от Серия C до Серия В, а Фабио Лима е измежду главните играчи на " черно-белите ". С тях играе и в много странични шампионати като Копа до Нордесте, Купата на Бразилия, Потигуар. Записва общо 84 мача и 11 гола, получава и 9 жълти картона.

Може би най-важното за Лима е да погледнем по какъв начин се е показал през миналата година, когато е част от втората по мощ футболна лига в Бразилия. С АВС той записва 24 мача от 38 кръга, като 22 от тях е титуляр. Два пъти влиза като запаса.

Бележи против тимовете на Авай и Жувентуд, а дава асистенция при загубата от Ботафого. Интересно е, че за гореспоменатата численост срещи той е употребен на много разнообразни позиции по терена. Ляво крило, дясно крило, халф-бек и централен нападател. Подобна повсеместност сигурно би зарадвала и Николай Костов, който има намерение да го употребява като дясно крило с " противоположен крайник ".

Последният му формален мач е на 15 ноември, 2023 година, когато записва четвърт час при нулевото реми с Жувентуд.

Със сигурност сходна пауза не е чак толкоз фрапантна и той би могъл бързо да възвърне своята оптимална спортна форма. Още повече, че в този момент ще има опция да организира пълноценна подготовка със своя нов отбор.
 В Левски също гледат към Норвегия за нови
В Левски също гледат към Норвегия за нови

Десен бек е в полезрението на вековния клуб

Игровият жанр на Лима, та даже и структурата му, в действителност припомнят тези на Уелтън. Фабио има нужната техника, която го кара да има от време на време прекалено огромно самочувствие в самостоятелните конфликти. От значимо значение за Левски е, че постоянно се нагърбва с изпълняването на статични положения. Има осъществени фаулове и дузпи, което го прави кандидат за реализатор и на " Герена ". Като скорост на дейностите наподобява и надзор над топката наподобява, че превъзхожда Роналдо, само че пък работоспособността му в отбранителен проект е много по-ниска, което ще би трябвало да се промени с оглед групировката на Левски. Не се опасява да опитва шанса си и с изстрели от междинна отдалеченост.

Фабио Лима е клиент на мениджърската организация " Де Фриаш Спорт Съпорт ", където още е спряганият до неотдавна за Левски - Джонта Машадо. Любопитен клиент на гореспоменатата организация е и тогавашният нападател Пауло Уанчоп, който в този момент прави кариера като треньор. Не би трябвало да забравяме обаче и за Джери Перейра, който е основният провинен за това новият №7 на " Герена " да бъде част от клуба.

В персоналния си живот Фабио Лима наподобява балансиран и безразличен от евентуалните изкушения, които би могла да му предложи нашата столица. От дълго време той е в любовни връзки със Самара Кандидо. Плод на тяхната сантиментална връзка е дребната Мелина.

Остава да разберем дали първичните упования за Лима ще се оправдаят. За бързата му акомодация сигурно ще спомогне и бразилската колония на " Георги Аспарухов ", само че това не всеки път е сигурен залог за триумф. Фабио обаче има не повече от месец време, тъй като Левски се нуждае от бърз напредък, с цел да спре пропадането през този към този момент съвсем провален сезон.
 Стефан Грозданов: Някои неща в Левски не са съществени
Стефан Грозданов: Някои неща в Левски не са съществени

Не би трябвало да се пускат Краев и Петрис без пари, споделя някогашният треньор на вековния клуб

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР