Левски се добра до безценна преднина срещу Хамрун Спартанс след

...
Левски се добра до безценна преднина срещу Хамрун Спартанс след
Коментари Харесай

Левски стигна до аванс срещу Хамрун след късен гол на Кръстев

Левски се добра до скъпа преднина против Хамрун Спартанс след най-малък триумф с 1:0 като посетител на Националния стадион в Малта в първи мач от третия прелиминарен кръг на шампионата Лига на конференциите. Единственото попадение в мача падна надълбоко в добавеното петминутно продължение на срещата и бе дело на Филип Кръстев, който се реваншира след пропусната дузпа през първата част .
Играчите на "сините " имаха мотиви за наслада в заключителните мигове на срещата в Малта.
Възпитаниците на Станимир Стоилов започнаха по-добре мача против малтийския си противник и можеха да поведат още в 11-та минута, когато получиха правото да изпълнят дузпа. Зад топката застана Кръстев, който обаче се провали от бялата точка. Това окрили домакините, които се поокопитиха след по-бавното начало на дуела и имаха няколко благоприятни условия пред капитана на столичани Николай Михайлов. На почивката резултатът остана 0:0.

След паузата играта продължи да бъде равностойна, като мерникът на носителя на Купата на България изневеряваше макар интензивността и по-високия % притежаване на топката. Срещата вървеше към тъждество, когато безусловно с последния удар в мача Мъри и компания си потеглиха от Малта с най-малък задатък. Кръстев получи топката в наказателното поле, отстрани съперников футболист и с акуратен шут с левия крайник матира стража на Хамрун Хенри Бонело, с цел да хвърли в възторг пристигналите да поддържат обичания си отбор последователи на „ сините “.

Така Левски се прибира в София с нежна преднина, която в края може да се окаже скъпа в битката за продължение към плейофа в Лигата на конференциите. Реваншът сред отбора на Стоилов и Хамрун е идващия четвъртък, 11 август, от 21:00 часа българско време на стадион „ Георги Аспарухов “ в столицата, а преди „ сините “ са домакини на Пирин Благоевград в родния шампионат в неделя вечер. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР