Левски отложи мача си от 12-я кръг срещу Локомотив (Пд)

...
Левски отложи мача си от 12-я кръг срещу Локомотив (Пд)
Коментари Харесай

Историята сочи: След слаб старт на сезона, в Левски винаги се съвземат

Левски отсрочи мача си от 12-я кръг против Локомотив (Пд) поради многото инфектирани от ковид. Липсата на дуел с нищо за момента не усъвършенства нещата, само че най-малко стопира пропадането на " сините " и дава опция за глътка въздух. Абсолютен факт е обаче, че тези 11 изиграни кръга дотук са най-слабият старт в клубната история.

Никак не са малко случаите, в които Левски е започвал тромаво и неубедително, само че толкоз зле в никакъв случай не е било - най-малко като резултати, до момента в който за играта, постоянно може да се спори, написа " Мач Телеграф ".

 Треньор си потегли от Левски
Треньор си потегли от Левски

Вижте кой е той

Освен актуалната акция историята помни още 4 сезона, в които Левски е имал единствено 3 победи от първите си 11 турнирни мача. Във всеки от тях обаче равенствата са били повече, а загубите - по-малко от сегашните 6. Все отново успокоителното за всеки, обичащ " сините ", е, че те въпреки всичко постоянно до момента са намирали сили да се измъкнат, когато са притиснати до стената и да тръгнат нагоре. Неизменно е настъпвал миг, в който повече няма накъде да отстъпват и са успявали да се съвземат.
 Снимка 503417
Източник:

Най-близко до сегашната обстановка тимът е бил през сезон 1966/67. Тогава след 11 изиграни кръга активът е 3 победи, 3 ремита и 5 загуби, което е напълно малко по-добре от сегашните 3 победи, 2 равенства и 6 загуби. Другата аналогия сред тогава и в този момент е, че през съвсем целия есенен дял двете най-големи звезди на отбора са контузени. Сега това са двамата братя Цоневи, които по всеобщо мнение играха най-добре в дребното мачове, които бяха здрави. Преди 54 години най-класните несъмнено са Георги Аспарухов и Георги Соколов. Гунди е с тежка травма от международното състезание в Англия и претърпяна интервенция на левия гален, а Соколето е със строшен крайник от края на сезон 1965/66. Контузия, пристигнала при едно злощастно посещение в Дупница, приключило 2:2. По-късно през сезона Гунди и Соколето се завръщат, а Левски с мощен заключителен спринт приключва трети в шампионата, а печели и Националната купа. Безспорно сюжет, изглеждащ в този момент като нещо необикновено, само че и като нещо, към което клубът би трябвало да се стреми.

 Нови позитивни проби за ковид в Левски
Нови позитивни проби за ковид в Левски

Това е станало ясно след проби на футболистите през днешния ден

Още по-добре се развиват нещата за " сините " и след първия най-кошмарен старт за 11 кръга - през 1956-а. Тогава тимовете в елита са по-малко от в този момент -12, а Левски в последна сметка съумява да финишира втори и още веднъж да вземе Купата.

Другите два сезона с най-лошо начало са 1962/63 и 1990/91. И в двата Левски финишира шести, само че във втория още веднъж печели Купата.
 Снимка 501702
Източник:

А към днешна дата шестото място и Купата също наподобяват нещо фантастично за тима. Остава да забележим кадърен ли е и сегашният Левски да направи нещо сходно или този сезон ще се помни и с други антирекорди.
 От Левски деактивираха платформата Helpkarma и разгласиха доклад на средствата, постъпили в нея
От Левски деактивираха платформата Helpkarma и разгласиха доклад на средствата, постъпили в нея

Вижте формалното известие на клуба
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР