Левски оставя зад гърба си кошмарна есен, но все пак

...
Левски оставя зад гърба си кошмарна есен, но все пак
Коментари Харесай

Есента на Левски – изплуване от дълбоката синя бездна

Левски оставя зад тила си кошмарна есен, само че въпреки всичко ще посрещне с вяра коледните и новогодишните празници. Защото на фона на всичко, случило се от лятото насам, зимуването на шесто място в класирането и достигането до четвъртфинал за купата си е дребен мотив за наслада на престрадалите в последното десетилетие последователи.

Краят на предходната акция и стартът на новата мина под знака " Джо Диксън ". Преговорите с " митичния англичанин " държаха в неопределеност всички, които обичат Левски. Анонсите за инвестиция в размер на умопомрачителните 250 милиона $ за построяването на мощен тим, чисто нов стадион и връщането на Станимир Стоилов на " Герена " обаче увиснаха като прани гащи. Времето, изгубено сякаш в договаряния и изследване на произхода на средствата и дали те в действителност ще бъдат налети в клуба, бе скъпо. Всеки ден бе мъчителен, а слънцето по този начин и не изгряваше на синята улица. Хората обаче са споделили: " Удавник за сламка се хваща ".

Така Левски се бе трансформирал във всичко друго, само че не и сериозен клуб. Говореше се само за задължения, спонсори, пари. А задачата на занятието - футболът, бе в девета глуха. Подготовката стартира, нямаше лагер, липсваше даже публично разгласен треньор за сезона, а Живко Миланов водеше заниманията без контракти. Стигна се досега футболисти да играят контрола, а след нея да си потеглят. Днес един е тук, на следващия ден го няма... Това бе Левски - всичко друго, само че не и професионален отбор. Всичко бе на мускули, а нелошите резултати в контролите дадоха някаква вяра, само че се оказа, че светлината в тунела е от приближаващ отсреща товарен трен. Именно като ударен от подобен бе тимът в шампионата.

Сините стартираха с три следващи провали. В играта липсваше каквато и да е концепция, отбраната бе като врата в полето, а на всичкото от горната страна след 60-ата минута футболистите едвам ходеха по терена. Левски се бе трансформирал в отбор, който ще се бори за оцеляване в елита, само че никой не искаше да си го признае. Съставът, а и клубът толкоз бяха пропаднали в дълбоката синя пропаст, че бяха като водолаз, опитващ се да изплува, само че нямащ задоволително О2. И е въпрос на време да се удави или пък да бъде схрускан от акулите.
 Боян Йоргачевич: Няма нищо по-голямо и свято за българския народ и земя от нашия Левски
Боян Йоргачевич: Няма нищо по-голямо и свято за българския народ и земя от нашия Левски

Сърбинът с обръщение

Феновете на Левски постоянно са свързвали " 7 " с нещо хубаво. Преди 7-ия кръг на " Герена " най-сетне се завърна Станимир Стоилов. След 13 години той отново бе вкъщи. А " броенето на мачове " стана " преди и след идването на Мъри ". Важното бе, че ентусиазмът се завърна. Но трансформацията на терена бе мудна и сложна. Едва ли и самият Стоилов си е представял, че в първите си 4 турнирни дуела няма да запише триумф, като освен това в три от тях инкасира провали. В три от тези срещи сините повеждаха в резултата, само че нямаха уменията, а и физическият потенциал да задържат задатъка си. Виждаше се, че тимът към момента е доста необут, а качествата на много от играчите лимитирани.

С течение на времето стартира да проличава напредък, пристигнал от треньорската работа - изцяло заменена отбрана от тази, стартирала акцията, поразбъркана халфова линия и нападател (б.а. - Билал Бари), който най-сетне се отпуши и стартира да вкарва. Напредъкът личеше и по по-сигурното притежаване на топката, по-успешното използване на преса, нарасналият физически потенциал. Това докара и до серия от 6 мача без загуба (3 победи и 3 равенства) и 5 инкасирани гола. Не бива да се подминава обаче и фактът, че Левски по този начин и не завоюва отвън София, което демонстрира, че този отбор има още дълъг път да извърви.

Есента бе като втурване с влакче на ужасите. И до момента в който игрово ситуацията бе нормализирана, то финансово сините са към момента във вагончето и не са слезли от него.

Пролетта също ще е сложна. В първите 4 кръга се задават директна борба с Локо Пд за Топ 6 на " Герена ", а по-късно дерби с ЦСКА-София и аудиенция на Лудогорец. Те ще зададат посоката пред тима на Мъри.

ПИКЪТ

4 декември 2021 година, 18 кръг

ЛЕВСКИ - БОТЕВ ПД 2:0

Безспорно семейството на Ботев Пловдив бе най-силният мач на Левски през есента. В него сините замязяха на тима, който почитателите желаят да виждат на " Георги Аспарухов ". Възпитаниците на Станимир Стоилов зададоха темпото още първоначално - пресираха и заредиха офанзива след офанзива. Вкараха и ранен гол посредством Гьоко Зайков. Само в един интервал от 10-15 минути позволиха съмнение, само че не инкасираха попадение. През втората част Левски още веднъж контролираше събитията на терена и в последна сметка подпечата успеха с попадение на Борислав Цонев. Тя можеше да бъде и по-голяма.

ПАДЕНИЕТО

31 юли 2021 година, 2 кръг

БОТЕВ Вербовъчна разработка - ЛЕВСКИ 2:0

Още първото посещение за сезона сподели, че на Левски му следва огромно вървене по тъгите. Отборът на Живко Миланов бе надигран по всички индикатори от Ботев Враца. Домакините означиха още в 5-ата минута посредством Дориан Бабунски, а столичани пропуснаха да се закачат в срещата, откакто малко по-късно Борислав Цонев пропусна дузпа. На " Христо Ботев " Левски изглеждаше като просташки тим, в който играчите нямат концепция за какво са на терена. Затова и разумно инкасираха второ попадение, пристигнало от прецизен 11-метров углавен удар на Бабунски. Резилът против отбора с един от най-малките бюджети в елита можеше и да е по-голям.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР