Левски обяви, че компанията Национална лотария е новият спонсор на

...
Левски обяви, че компанията Национална лотария е новият спонсор на
Коментари Харесай

"Национална лотария" е новият спонсор на "Левски"

Левски " разгласи, че компанията " Национална лотария " е новият спонсор на клуба. Хазартната компания, която е обвързвана с Васил Божков, заменя " Ефбет ", чието лого стоеше на фланелките на сините от декември 2018 година Букмейкърската компания подписа тригодишен контракт със сините в разгара на финансови разтърсвания в клуба преди обявени промени в собствеността.

" Играчите ще излязат с логото на 7777.bg на екипите си още този четвъртък, 11 юли, в първия квалификационен кръг на Лига Европа против словашкия " Ружомберок ", оповестиха от клуба.

" С Национална
лотария тръгваме на дълъг път, по който ще се опитаме да върнем " Левски " към корените, към концепциите и правилата, въодушевили неговите създатели в далечната 1914 година Това партньорство е доста повече от спонсорски контракт – това е обществен план ", сподели изпълнителният шеф на " Левски " Павел Колев.

Основният акционер в " Левски " Георги Попов, който е обвързван с Васил Божков, е в Съвета на шефовете на " Национална
лотария ". Божков, който преди ден беше на среща с премиера Бойко Борисов и ръководителите на останалите водещи клубове, също е в Съвета на шефовете.

" Радваме се, че Национална
лотария ще поддържа един от най-обичаните български клубове. Много ни хареса тактиката на " Левски " за развиването на тима и спорта в страната. Тя съответствува и с нашата политика, която се концентрира върху основаването на нови благоприятни условия за гениите на България и всички, които желаят да реализират огромни спортни триумфи ", съобщи Милен Ганев, ръководещ съучастник на " Национална лотария ".

" Национална
лотария " е акционерно сдружение, коeто дружно с " Ню геймс " АД провежда лотарийните игри със същото име. Основни акционери и в двете през свои сдружения са братята Димитър и Милен Ганеви, Васил Божков (който има съществени вложения в хазарта) и Георги Попов. За 2017 година " Ню геймс " АД и " Национална лотария " АД са оповестили оборот от 88.5 млн. евро и 15.3 млн. евро, като след облагане с налози облагата им е към 77 млн. евро, демонстрира системата Amadeus на Moody`s в България.

Досегашният спонсор " Ефбет " също е обвързван с Божков. Собственик на онлайн букмейкъра е близкият до него Цветомир Найденов.

Кой е притежателят на " Левски " Георги Попов четете тук.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР