Левски е на часове от подпис с халфа Жорди Гомес.

...
Левски е на часове от подпис с халфа Жорди Гомес.
Коментари Харесай

"Левски" чупи тавана на заплатите за халф със 131 мача във Висшата лига

" Левски " е на часове от автограф с халфа Жорди Гомес. Испанският футболист, който прекара съвсем девет години по британските терени е в София и договаря със " сините ".

Гомес направи име с " Уигън ", където игра сред 2009 и 2014 година и завоюва Купата на футболната асоциация на Англия през 2013 година

По информация на " Дневник " договарянията се водят от притежателя на " Левски " Спас Русев, който довечера би трябвало да се разбере с представителите на футболиста.

Гомес към този момент мина медицински проби в София, а по първична информация резултатите от тях са положителни.

Футболистът ще пристигна на " Герена " като свободен сътрудник, откакто договорът му с испанския " Райо Валекано " може да бъде разтрогнат когато и да е. Тимът приключи на 12-о място в Сегунда дивисион и не се бореше за промоция в елита, като това може да задейства освобождаващата уговорка.

Испанецът е взел присъединяване единствено в 12 мача напролет, като едвам три от тях са по цялостни 90 минути.


© Reuters

Ако се съгласи на контракт с " Левски " Гомес ще стане най-скъпоплатеният футболист със заплата сред 15 и 20 хиляди евро.

В момента таванът на заплатите на Герена е 12 хиляди евро, колкото взима нападателят Серджиу Буш.

Във Висшата лига, 32-годишният футболист има общо 131 мача, в които вкара 14 гола. Освен за " Уигън ", в Премиършип, Гомес носеше екипа и на " Съндърланд ".

Във второто равнище на британския футбол испанецът игра още за " Суонзи " и " Блекбърн ". Общо мачовете му на Острова са 287 с 54 гола.

Гомес ще бъде десетият нов в " Левски " за това лято. По-рано с клуба подписаха Александър Любенов, Иван Горанов, Милош Цветкович, Георги Ангелов, Васил Панайотов, Антонио Вутов, Жуниор Мапуку и Сержиу Буш. Преди ден към отбора се причисли и румънецът Нелуц Рошу.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР