Левски беше подкрепен от мощна агитка на Националния стадион при

...
Левски беше подкрепен от мощна агитка на Националния стадион при
Коментари Харесай

Не политизирайте футбола, нека остане чист и красив

Левски беше подсилен от мощна агитка на Националния стадион при равенството 1:1 с Айнтрахт Франкфурт. По традиция столичните грандове могат да се похвалят с едни от най-темпераментните последователи в цяла Европа. И този път „ синьото “ море оправда упованията и не спря да вика нито за момент за своите любимци, а инатът се отплати с изравнителен гол в последните секунди.

Неприятно усещане за неутралните почитатели на красивата игра направиха политическите транспаранти и плакати от страна на Сектор „ Б “. На един от тях беше изобразен ликът на водача на Политическа партия „ Възраждане “ – Костадин Костадинов, като беше задраскан. Освен това трибуната подвигна посланието:

„ Сгъвайте палатките, идваме по-късно! “.

 Снимка: БГНЕС

Когато политиката се намеси във футбола, това не води до нищо положително.

Крайните последователи на Левски постоянно са били срещу политиките на Русия, социализма и тн. Преди седмица част от тях нападна Паметника на Съветската войска в центъра на София, което придизвика необятен отзив. Именно такова е и упоменатото обръщение, включващо „ палатки “. Закана, че още веднъж ще има офанзива на Моча.

Все отново въпросната група от крайни почитатели евентуално наброява няколко стотин души – до няколко хиляди с цялата външна страна към тях. Само на „ Васил Левски “ обаче имаше 35-40 хиляди души, а из цяла България още милиони тръпнаха пред екраните. Повечето са надалеч от мисълта за офанзиви на монументи и прочие. Именно по тази причина Левски е тимът на народа. Защото е обединявал масите в едно – в обич към синята фланелка. Той не сплотява хората в това да ненавиждат нещо.

А тези маси симпатизират на разнообразни политически сили, не одобряват едни или други водачи. Не бива да се лепва щемпел „ левскарите мразят… “, тъй като те са доста и обичат, поради няколко транспаранта от агитката.

 Снимка: БГНЕС

На стадиона в прочувствената четвъртък вечер към задраскания лик на Костадинов бяха издигнати тези на Георги Аспарухов-Гунди и националния воин Васил Левски. За Апостола на свободата и дребните деца знаят, че постоянно е желал обединена България – всички нации и малцинства да живеят дружно. Той не е проповядвал концепцията на омразата. Гунди пък събра стотици хиляди на погребението си – „ сини “, „ червени “, „ жълти “ и тн. плакаха дружно по улиците на цялата страна.

Хубаво е младите генерации да четат и следват образеца на тези двама велики мъже, а Сектор Б удачно припомня делото им на всеки мач. Национализмът постоянно е вървял ръка за ръка с родните агитки. Политическите послания обаче не трябва да се издигат на стадиона. За тях има митинги пред Народното събрание, Триъгълника на властта и където е нужно.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР