Левицата е тази, която може да донесе промяна в България

...
Левицата е тази, която може да донесе промяна в България
Коментари Харесай

Станишев във Варна: Не е достатъчно да спечелим евроизборите.Трябва да излъчим и председател на ЕК

" Левицата е тази, която може да донесе смяна в България и в Европа. Българска социалистическа партия е силата на смяната у нас. На евроизборите хората би трябвало да преценяват харесва ли им статуквото или желаят нова вероятност ", съобщи президентът на ПЕС и претендент за евродепутат от " Българска социалистическа партия за България " Сергей Станишев пред публицисти във Варна.

" Има еднаквост сред статуквото на ръководещите в Европа и у нас. В Европейски Съюз ЕНП ръководи с консерваторите и реформистите и с либералите, у нас ГЕРБ е в коалиция с патриотите, чиито решения постоянно биват подкрепени от Движение за права и свободи. Силата, която може да промени статуквото, е левицата. Ние желаеме да върнем Европа към солидарността и справедливостта. Да живеем в Съюз, в който никой не е зарязан зад борда. Затова ПЕС предложи на европейските жители манифест за Нов обществен контракт за Европа. Според последните изследвания ПЕС и ЕНП са в на практика паритет и никой не може да планува изхода от изборите. Доволен съм, че нашето политическо семейство е единно и работим в синхрон за реализиране на положителни изборни резултати ", разяснява Станишев.

" Но не е задоволително единствено да спечелим евроизборите. За да имаме силата да променим Европа, би трябвало да излъчим идващия ръководител на Европейска комисия. След безапелационното показване на социалистите в Испания и във Финландия, налице са всички учредения да считаме, че ще имаме мощно болшинство и в Европейския съвет. Победа на Българска социалистическа партия в България би съдействала за положителния резултат и на европейските социалисти. При предварителни избори у нас Българска социалистическа партия има късмет да поеме ръководството на страната. Но с цел да не попаднем в нормалния сюжет, в който доминирана от ЕНП Европейска комисия да санкционира България поради ляво ръководство, ние би трябвало да имаме мощни сътрудници и съдружници в лицето на европейската левица ", продължи президентът на ПЕС.

Сергей Станишев акцентира, че десницата в Европа е подготвена " на съюз с дявола " поради оставането на власт, пускайки националистите в ръководството - както към този момент се случи в Австрия, България и на изборите в Испания. " На това ние противопоставяме единна, обществена и солидарна Европа. Европейските социалисти имаме проект за повишение на приходите, като предвиждаме и европейска минимална заплата и пенсия. По последни данни на Национален статистически институт 22% от българите живеят под прага на бедността, а други 20% - в тежки материални ограничения. Всички хвалби с автомагистрали и кръгови придвижвания, както се случва и тук във Варна, не могат да решат ежедневните проблеми на хората. Нито да вдъхнат еврооптимизъм. Битката с неравенствата е основната наша идея, с цел да могат хората да видят за себе си вероятност ", сподели той.

Станишев изрази терзание от трендовете, които вижда в града - Варна губи икономическа мощ, изчезват работещите предприятия. По думите му е нужна целенасочена политика - на локално и на национално равнище. Вместо това има доста блокирани планове, както да вземем за пример зоната на пристанището - посредством нея оптимално може да се удължи туристическият сезон - с конферентен туризъм, яхтено пристанище, аквариуми. Без контейнерен терминал няма по какъв начин Варна да е транспортен хъб. " Трябват подготвеност, визионерство и целенасочена работа ", разяснява той.

Попитан за прогноза за резултатите от изборите, Станишев отговори, че " в акцията хората елементарно усещат кой единствено приказва и кой може да свърши това, което е заречен. "

Анкета Атака Българска социалистическа партия Вътрешна македонска революционна организация Волт Воля Възраждане Възход ГЕРБ Глас Народен Движение за права и свободи Движение 21 Демократична България Коалиция за България - АБВ Партия на зелените Патриоти за Валери Симеонов Десислава Иванчева - самостоятелен претендент Николай Ненчев - самостоятелен претендент Няма да гласоподавам Не съм решил за кого да гласоподавам гласувай резултати
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР