Левицата е настроена за харчене нашироко от държавната хазна преди

...
Левицата е настроена за харчене нашироко от държавната хазна преди
Коментари Харесай

БСП поиска нашироко да се раздадат пари преди изборите

Левицата е настроена за харчене нашироко от държавната хазна преди идните президентски и парламентарни избори. Това се видя от предложенията на социалистите за бюджетната актуализация.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изреди на брифинг в Народното събрание 9 групи, за които партията й счита, че би трябвало да получат финансова поддръжка от страната. Това са младите фамилии, децата и учениците, пенсионерите, самоосигуряващите се лица, дейци и институции на културата, здравната система като цяло, стопанската система и бизнеса, Министерство на вътрешните работи и защитата, и общините.

Най-напред Нинова направи уточнението, че от помощта би трябвало да се възползват най-уязвимите в обществото, които стават жертва на увеличението на цените и възходящата беднотия. След което обаче посочи, че предложенията на левицата са общ артикул от консултациите й с браншови и синдикални организации, както и от диалози със служебните министри. Това изяснява за какво във въпросните 9 групи влизат толкоз разнообразни лица и институции.

Накъде да отидат парите

Социалистите желаят да се изплати еднократна помощ на младите фамилии за второ и трето дете, на обезпечени родители в последните 24 месеца в размер на 6500 лева По техни сметки това ще засегне 12 000 фамилии. Еднократна помощ плануват и за началото на образователната година за децата от 2 до 4 клас в размер на 250 лева, което ще обхване 90 000 възпитаници. За самоосигуряващите се, които фиксират на 200 000 души, също възнамеряват еднократна помощ от 650 лева Сред предложенията им е и нарастване на компенсацията за развъждане на дете сред първа и втора година в размер на 650 лева В момента то възлиза на 380 лева

Левицата ще упорства да се подсигуряват заплатите на служителите на реда за ноември и декември, както и да се заделят средства за противопоставяне на миграционния напън. За общините Българска социалистическа партия предлага да се заделят 54 млн. лева

Очаквайте детайлности.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР