Летците се оплакват и от преумора, тъй като пилотират 900

...
Летците се оплакват и от преумора, тъй като пилотират 900
Коментари Харесай

Пилоти от Ryanair настояват за двойно увеличение на заплатите

Летците се оплакват и от изтощеност, защото пилотират 900 часа годишно.

Още по тематиката
Вечерни вести: Болничните няма да се трансформират, командироването в Европейски Съюз ще е по-скъпо и за какво водачите на МиГ не летят

Българското държавно управление взе на ниска цена дълг, а фирмите в Барселона и Англия се опасяват от раздялата с евросъюза
24 окт 2017
Британската самолетна компания Monarch банкрутира

Правителството и управлението на компанията работят по прибирането на 110 хиляди жители отвън страната
2 окт 2017
Ryanair анулира още 18 хиляди полета сред ноември и март

През зимата няма да има полети от София до пет града
27 сеп 2017
Защо Ryanair анулира полети

Натовареността на водачите на компанията я принуди да се откаже от част от плануваните направления
19 сеп 2017
Ryanair понижава ръчния багаж

Авиокомпанията намалява цената за пътешестване с по-големи куфари
7 сеп 2017
Ryanair с интерес да купи Alitalia

Компанията е изпратила необвързваща оферта за италианския транспортьор до Alitalia
25 юли 2017
Ryanair се отхвърли от нахлуване в Украйна

Ирландската самолетна компания планираше да открие 11 линии до Украйна
11 юли 2017 Пилоти от ирландската нискотарифна самолетна компания Ryanair упорстват за нарастване на заплатите, написа Bloomberg. Подобнo въодушевление измежду водачите се появи през септември, откакто превозвачът анулира към 20 хиляди полета за интервала сред октомври и март 2018 година и това решение засегна половин милион клиенти.

Исканията

Напрежението в компанията нараства, откакто екипажите, обслужващи полетите от лондонското летище Stansted, са отказали препоръчаното нарастване на заплатите. Те упорстват възнагражденията им да бъдат нараснали най-малко двойно. Самоорганизиралата се група от водачи,
нарекла се European Employee Representative Council, упорства заплатите на капитани да доближат до 150 хиляди паунда на година, до момента в който актуалното заплащане за тази позиция е 64 хиляди паунда. От групата са безапелационни, че ще последва стачка, в случай че настояванията им не бъдат изпълнени.

Падраик Ригън, професор по авиационни тактики в университета Trinity в Дъблин, съобщи, че тази обстановка задълбочава влошаващото се положение на нискотарифната самолетна компания. " Това се отразява на цените на акциите, а акционерите в компанията стават все по-изнервени от този факт ", добави Ригън.

Недоволните водачи се стремят да се основат протестни групи във всички 86 бази на ирландския транспортьор. В летище Stansted 60% от водачите са дали своят вот срещу препоръчаното нарастване на заплатите. В свое изказване водачите оповестиха, че по този метод желаят да се уверят, че имат " равнопоставен глас на масата за договаряния ".

Сред настояванията на водачите са Ryanair да покрива разноските за униформи, практическо образование, здравно обезпечаване, храна и питиета по време на полет, както и наземен превоз и настаняване при работа в друга база. В своя проект водачите упорстват и за непрекъснати контракти с компанията при характерни условия. Марк Симпсън, анализатор в Goodbody Stockbrokers, счита, че тези стремежи най-вероятно ще бъдат отхвърлени от управлението, и дефинира позицията на летците като " безпочвена ".

Говорител на Ryanair уведоми, че представители на компанията ще се извърнат към екипажите от летище Stansted, с цел да схванат " по какъв начин да понижат терзанията им ". Той добави, че заплатите на чиновници в 10 бази на Ryanair са увеличени с 22 хиляди паунда.

Има ли излаз

Голяма част от личния състав в нискотарифната самолетна компания се оплакват от претоварване. Някои от водачите признават, че са заспивали в кабината си по време на полет, написа френският вестник Liberation. Според сегашния график на Ryanair водачите правят полети 5 следващи дни, след което им се поставя 3 дни отмора. Това значи, че летците им ръководят аероплан 900 часа в годината, до момента в който водачите на AirFrance прекарват 700 часа годишно в небето, отбелязва Liberation.

За да се оправи с възходящото напрежение и проблемите, от превозвача възнамеряват да наемат повече чиновници, които да основават подобаващ график на водачите. Поради това някогашният изпълнителен шеф на Malaysia Airlines - Питър Белю, ще заеме поста основен действен шеф в ирландската група. Той ще встъпи в служба от 1 декември.

От Ryanair обмислят разнообразни разновидности за разрешаване на казуса. Единият е да наемат водачи против по-ниско възнаграждение от конкурентните самолетни компании Air Berlin, Alitalia и Monarch, които изпаднаха в неприятно финансово положение през последните месеци.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР