Летовниците в испанския курорт Бенидорм, провинция Аликанте, все по-често са

...
Летовниците в испанския курорт Бенидорм, провинция Аликанте, все по-често са
Коментари Харесай

Пирани нападат туристи в Испания

Летовниците в испанския курорт Бенидорм, провинция Аликанте, все по-често са нападани от пирани - хищни риби, известни с острите си зъби. През последните седмици оплакващите се от ухапвания са най-малко 15 всеки ден.

Рибите, които са дълги от 15 до 25 сантиметра най-често хапят брадавици, бенки или засегната кожа. Според изявления в локалните медии те се насочвали най-вече към по-възрастните хора.

Ухапванията им може да причинят разранявания, кръвотечения и да оставят следи от зъби по краката, ръцете и гърба. Според специалистите пираните търсят различни източници на храна поради извънредно високите температури на морето, оповестява БиТиВи.

Топлата вода ускорява метаболизма на рибите, покачва апетита им и ги кара да търсят повече храна.

Според Климатологичната лаборатория на Университета на Аликанте температурата на морето край крайбрежията на Бенидорм сега е към 29-30ºC. Властите насочиха и предизвестия към туристите след поредност от набези, показва испанското изданиe Información.

Туристите са предупреждавани и да не влизат в морето с бижута, защото те могат да предизвикат офанзиви и от други риби като риба балон и хамсиеви.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР