Летният туристически сезон има голям проблем, но в правителството и

...
Летният туристически сезон има голям проблем, но в правителството и
Коментари Харесай

Марияна Николова с агресивна реклама показва "сърцето на България"

Летният туристически сезон има огромен проблем, само че в държавното управление и Министерство на туризма разчитат да има повече почиващи на нашето Черноморие. Toва съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия новият туристически министър и вицепремиер Марияна Николова.

Ние имаме потребност от една нападателна реклама, без реклама нищо не се получава. Много е значимо да покажем сърцето на България, културните монументи и историческото ни завещание, настоя тя. Николова ще постави старания да бъдат обезпечени средства за реклама на нашата страна като евентуална, здравна и безвредна дестинация.

Ние сме отворени за Англия, само че самата страна постанова 14-дневна карантина на завръщащите се от България. Очаква се първите немски туристи да дойдат в края на септември и началото на октомври месец.

Според новия туристически министър най-важното е да се даде посланието в интернационален проект, че България е дестинация за безвреден и здравословен туризъм. Туризмът е същинската реклама за всяка една страната и би трябвало да приказваме за България като дестинация за четири сезона - целогодишен туризъм, безапелационна бе Марияна Николова.

Туристическият министър посочи, че България през актуалната година е дестинацията на българите, безвредна и здравословна. Имаме чудесна природа и би трябвало да повишим равнището на туристическия артикул, настоя Николова.

Още от първия си ден като вицепремиер и туристически министър Николова е уверила, че ще работи в стратегически проект и за поддръжка на бизнеса с съответен разговор по проблемите в бранша.

В Народно събрание ще бъде импортирано предлагането за ставка от 9% Данък добавена стойност за туроператорите. Нова мярка е и отварянето на граници за съответни страни. Чартърните полети за туризъм също ще бъдат подкрепени с 55 млн. лева от държавния бюджет. Идеята е да бъдат обхванати над 400 000 туристи.

Туроператорите в действителност са с един от най-големите проблеми, заради което ограниченията са ориентирани към междинните предприятия и туристическият отрасъл, изясни туристическият министър. Новите социално-икономически ограничения ще бъдат допълнени със средства, обезпечени и контрактувани в размер на 29 милиарда лева За идващия бюджет да бъде разширена опцията за ваучерната система, настоя Николова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР