Летният сезон все още е в разгара си и поради

...
Летният сезон все още е в разгара си и поради
Коментари Харесай

Шест задължителни стъпки при подготовката на автомобила за дълъг път

Летният сезон към момента е в разгара си и заради тази (а и не само) причина, взехме решение да ви напомним наложителните неща, които би трябвало да ревизирате по колата, преди да тръгнете на дълъг път. За опитните водачи това е единствено като напомняне, само че за огромна част от младите водачи на моторни транспортни средства е нещо ново, което наложително би трябвало да знаят. Преди да тръгнете на път следвайте шестте наложителни стъпки, които са:
Джанти и гуми
Огледайте ги за образни повреди, проверете налягането в гумите, както и дълбочината на протектора, която би трябвало да е най-малко 1.6 мм. Не би трябвало да има така наречен " балони " по бордовете на гумите. Проверете още дали балансиращите тежести и болтовете или гайките на колелата са на мястото си.

Спирачни накладки
Задължително проверете спирачните механизми. Започнете от равнище на спирачната течност, дискове и накладки. Ако износването на последните е доста, по-добре е да поставите нови преди път.
Течове
Обърнете съществено внимание дали под колата има капки масло, антифриз, течност от сервото на кормилото или спирачна течност.
Радиатор
Огледайте или още по-добре промийте радиатора на мотора и топлообменника на климатика.
Следвай правилата
Ако наближава периодическа промяна на двигателно масло, по-добре е да го промените преди път. Допълнителни 2000 хиляди километра, да вземем за пример със остаряло масло ще навредят на мотора.

Съдържание на багажника
В товарното поделение би трябвало да има комплект за първа помощ, пожарогасител и сигнален триъгълник. По-добре е да добавите надеждно въже за изтегляне и да ревизирате аварийна гума, крика и ключа за гуми. Ако моторът гори масло, вземете спомагателна бутилка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР