Летният сезон в Бургас е в разгара си, а с

...
Летният сезон в Бургас е в разгара си, а с
Коментари Харесай

Бургаският залив от „птичи поглед“ за празника на острова

Летният сезон в Бургас е в разгара си, а с него наближава и едно по-специално събитие. На 15 август (вторник) туристически комплекс „ Остров Света Анастасия “ ще означи своя празник. Въпреки че светицата-патрон на острова се уважава на 22 декември, празникът на единственото обитаемо парченце земя по българското Черноморие се празнува на Успение на Пресвета Богородица.

Всички гости ще могат да възпламенят свещичка за здраве в храма, който носи името на православния празник. Не пропускайте огромното островно хоро в обедните часове! Професионален фолклорен отбор " Странджа " ще се погрижи за настроението и музикалните страсти.

Миди на тенекиена кутия и бира с билки са запазена марка на остров Света Анастасия. Празникът няма да мине без тях.

Най-интересното прекарване за островитяните ще бъде обезпечения свободен достъп до фара. Единствено в този ден от годината можете да се качите на 21 м. височина и да се насладите от " птичи взор " на Бургаския залив. Както и да научите забавни обстоятелства за историята на острова и фара. На 16 август е очакван и празничен водосвет в църквата на остров Света Анастасия.

Предвидените курсове на корабите за празника са четири:

- В 10.00 ч., 11.00 ч., 13.30 ч. и 17.00 ч. от Магазия 1.

Необходимо е да извършите своята резервация за пътешестване на телефон 0882 004 124.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР