Летният сезон ще е "борба" за всеки турист. В петък

...
Летният сезон ще е "борба" за всеки турист. В петък
Коментари Харесай

Летният сезон ще е „борба“ за всеки турист

Летният сезон ще е "борба " за всеки екскурзиант. В петък вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова ревизира подготовката на контролните органи за летния сезон и в Бургас.

„ За държавното управление туризмът е от главните цели, залегнали в управническата стратегия. Изпълнителната власт е поредна в реализира на задачата си в този бранш - одобряването на България като целогодишна туристическа дестинация “, посочи Николова по време на годишната среща с браншови организации, представители на локалната и държавната власт, която министърът на туризма Николина Ангелкова и екипът й провеждат преди старта на сезона.

Вицепремиерът подчертава върху напъните за справяне с дефицита на работна ръка посредством голям брой законодателни и нормативни промени. „ Във фокуса на държавното управление продължава да бъде подобряването на инфраструктурата, която е в основата на развиването на района “, сподели още Николова и даде образци с реконструкцията на трасето Слънчев бряг – Бургас и ремонта на основни елементи от пътната мрежа в региона.

На срещата, на която хазаин бе кметът на Бургас Димитър Николов, участваха също министрите на опазването на здравето Кирил Ананиев и на труда и обществената политика Бисер Петков.

На форума министър Ангелкова съобщи, че ни чака сложен сезон с огромни провокации и „ битка “ за всеки екскурзиант. Тя разгласи, че в изискванията на мощна конкуренция в района, запазването на положителния имидж на българския туризъм е измежду главните задания на министерството през 2019г.

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев акцентира, че ролята на туризма за икономическото развиване на страната е от извънредно значение. „ Контролът и инспекциите ще се правят само и единствено по смисъла на законите, които работят. Ако зародят проблеми, незабавно ще предприемем нужните ограничения за естественото протичане на сезона “, сподели още Ананиев.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР