Летните ваканции изглеждат все по-малко вероятни за британците, след като

...
Летните ваканции изглеждат все по-малко вероятни за британците, след като
Коментари Харесай

Франция, Германия, Гърция и Испания плашат британските туристи с карантинни

Летните ваканции наподобяват все по-малко евентуални за британците , откакто редица страни от Европейски Съюз заплашват с ограничавания, в случай че Англия не се откаже от карантинния си проект или не понижи % на заразяване, написа " Метро ".

Франция, Германия, Гърция и Испания обявиха, че ще лимитират влизането на британците в техните страни , когато се отворят още веднъж след блокирането, в случай че Англия не съблюдава условието си за нови идващи да се самоизолират за 14 дни. Изразяват се и опасения по отношение на болестта в Обединеното кралство от ковид , като страната записва повече смъртни случаи за един ден, в сравнение с целият Европейски Съюз в сряда .

Френският министър на туризма Жан-Батист Лемойн удостовери, че ще наложи карантинни ограничения на английските гости , когато границите още веднъж се отворят към други страни от Европейски Съюз на 15 юни, в случай че Англия продължи с проектите си.

Германия също съобщи, че ще отстрани възбрана за пътешестване за всички 27 държави-членки на Европейски Съюз плюс Исландия, Норвегия, Лихтенщайн, Швейцария и Англия от 15 юни, само че единствено при изискване че няма възбрана за влизане или огромна обсада в тези страни . Външният министър Хайко Маас изясни, че възбраната ще бъде сменена с ежедневни препоръки за пътешестване до обособени страни, като добави, че Берлин ще продължи да предизвестява за всички несъществени пътувания до Англия , до момента в който Англия поддържа 14-дневните си правила за карантина .

Междувременно Испания отхвърли реципрочната карантинна , само че съобщи, че правото на влизане частично ще зависи от " епидемиологичната обстановка " на дадена страна. Външният министър Рейес Марото сподели пред The ​​Daily Telegraph: " Ние поддържаме връзка с английските управляващи и туроператорите във връзка с два детайла, които би трябвало да бъдат решени. Единият е вероятната карантина, която английското държавно управление разгласи. Знаем, че има напън от бранша и че той може да бъде свален от дневния ред - само че това, което в действителност лимитира придвижването сега, са рестриктивните мерки от Министерството на външните работи ".

Испания предлага да отстрани рестриктивните мерки за пътуващите от Португалия и Франция от 22 юни - само че не и за летовници от Обединеното кралство или въпреки това.

Гръцкият министър на туризма Харис Теохарис съобщи, че до момента в който ковид в Британия остава относително съществено публикуван , летовниците или предприемачите, идващи от множеството летища във Англия, се изправят пред наложителни проби за Covid-19 и карантина от седем дни , даже в случай че се откри, че са тествани негативни.

Холандският министър председател Марк Рюте разгласи премахването на рестриктивните мерки за пътешестване от всички страни от Европейски Съюз и Шенгенската зона, като се изключи Швеция, където процентът на болест към момента е относително висок, и Англия .

Междувременно външният министър на Португалия Аугусто Сантос Силва съобщи пред БиБиСи, че се водят диалози с Даунинг Стрийт за определяне на " въздушен мост " сред двете страни, като съобщи, че карантината е " зложелател на туризма " и всеки, който желае отмора в Португалия това лято би бил " добре пристигнал ".
 14-дневна карантина и формуляр за всички идващи в Англия
14-дневна карантина и формуляр за всички идващи в Англия

Шотландия, Уелс и Северна Ирландия имат опция да вкарат самостоятелен подход
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР