Летните ремонти в София са в разгара си. По график

...
Летните ремонти в София са в разгара си. По график
Коментари Харесай

В понеделник затварят столичния бул.България за ремонт

Летните поправки в София са в разгара си. По график върви построяването на новото скоростно трасе на бул. Константин Величков, по което ще се движат и трамваи, и рейсове. От понеделник затворено за придвижване ще е едното платно на бул. България - посока Бояна, а през почивните дни ще се преасфалтира кръстовището пред Софийския университет. Всички огромни поправки да приключат до 15 септември.

Новото споделено автобусно и трамвайно трасе на бул. Константин Величков ще направи градския превоз в региона доста по-бърз и ще подтиква хората да слязат от колите си.
Евгени Крусев, заместник-кмет по превоза, Следствен отдел към окръжна прокуратура: С въвеждането, както на бус ленти, по този начин с построяването на такива трасета, със закупуването на нов преносим състав, със редуциране на интервалите сред транспортните средства, това е вярната посока, в която малко по малко хората ще стартират да избират градския превоз.
Част от жителите в региона не са удовлетворени от метода, по който се прави ремонта. Тодор Тодоров е строителен инженер, съгласно него има предпоставки новият път да пропадне.

Тодор Тодоров, строителен инженер: Има си технология за осъществяване на пътища, която както виждам не се извършва. Трябва да се влагат качествени материали, най-отдолу да има една каменна секта.
Тази събота и неделя 11 и 12 август избягвайте кръстовището на Софийски университет, тъй като ще бъде напълно затворено за преасфалтиране.

От понеделник стартира преасфалтирането и на бул. България в посока Бояна, сред бул. " Иван Гешов " и бул. " Гоце Делчев ". Платното ще бъде затворено напълно, придвижването ще се реализира в двете посоки в другото. За облекчение на трафика ще бъде пусната и трамвайната линия номер 7, която беше краткотрайно заместена с рейс поради подмяната на релсите.

 Ремонтите в София: Какво завършва и какво следва Ремонтите в София: Какво завършва и какво следва
Летните поправки в София не престават. До първия образователен ден ще бъде готово новото споделено трамвайно и автобусно трасе по бул. "Константин Величков ". П...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР