Летните месеци са време за почивка, но по стар български

...
Летните месеци са време за почивка, но по стар български
Коментари Харесай

Полезни съвети за летен ремонт и освежаване на къщата

Летните месеци са време за отмора, само че по остарял български бит те постоянно се употребяват и за поправки и възобновяване на дома. Традиционната смешка гласи, че българинът си взима отпуска единствено с цел да бърка бетон, да ремонтира къщата или да прави лютеница. Ако приказваме съществено обаче, има доста справедливи аргументи лятото да е по-подходящо за поправки от останалите сезони.

Освен по-добрите атмосферни условия и по-малката възможност от дъждове или захлаждане, както и нулевата възможност от снеговалежи, лятото предлага по-продължителен и ярък ден, което обезпечава повече светлина за работа, изключително за планове навън. Това улеснява плановете и в допълнение удължава работното време. В добавка този сезон е по-сух, а високите температури и ниската мокрота улесняват бързото изсъхване на бои, лепила и други материали. Работата навън през лятото е по-лесна и ефикасна, което разрешава осъществяване на монтажи на тераси, сглобяване на култивиран пейки, слагане на външни осветителни тела и други
-->
Ако и вие сте решили да се възползвате от по-дългите и топли дни през лятото, с цел да освежите или напълно да ремонтирате вашия дом, ето някои препоръки от екипа на , която е фокусирана върху предлагането на солиден паркет, както и всички услуги, свързани с неговото слагане.

Планирайте деликатно плановете си

Понякога през лятото желаеме да свършим толкоз доста неща, че започваме да ги вършим едно през друго, а резултатът е същински безпорядък, който понижава успеваемостта ни. Затова направете лист с всички планове, които желаете да извършите през тези месеци, отделете време за тяхното деликатно обмисляне и сравнете разноските и ресурсите, нужни за всяка задача.

Проверете сериозни системи

Една доста добра услуга, която можете да си извършите, е да прегледате и в случай че се постанова – да ремонтирате сериозните системи в дома си. Това могат да бъдат климатикът, системата за отопление и изстудяване, канализацията и електричество, само че освен. Уверете се, че всичко действа вярно, преди да започнете другите планове.

Обновете интериора и отворете пространството

Можете да постигнете доста с дребни промени в дома, включващи мебелировката и боядисването на стените. Изпробвайте свежи бои, обновете обзавеждането, прибавете нови аксесоари или просто разместете мебелите в пространствата, с цел да създадете чувство за повече свободно пространство. Това не изисква особени средства, а може да промени напълно атмосферата във вашия дом. Можете също да добавите повече естествена светлина, като монтирате прозорци или плъзгащи порти.

Ако имате потребност от нов паркет, в този момент е подобаващият миг

„ Смяната на паркета в дома  би могла да бъде огромен план, само че с вярната подготовка и някои потребни препоръки тя може да се реализира сполучливо. При всички случаи, в случай че тази задача от дълго време е на дневен ред във вашето домакинство, то лятото е най-подходящият миг, най-сетне да я реализирате “ – споделят още от Паркети Мария. Ако се захванете с това, от екипа на компанията поучават авансово да определите какъв брой паркет ви би трябвало, да измерите деликатно стаите и да добавите в допълнение количество за запас. Също по този начин е значимо авансово да се заредите с нужните принадлежности за самия монтаж.

„ Преди да поставите новия паркет, уверете се, че подовете са равни, чисти и свободни от повреди. Ако е належащо, направете ремонт на пода преди монтажа на паркета. След това следвайте инструкциите на производителя за верен монтаж. Важно е да внимавате със свързващите шевове и несъмнено – да се уверите, че редовете са вярно подредени. Оставете малко разстояние (експанзионни фуги) по периметъра на стаята, с цел да позволите на паркета да се разшири и свива според от влажността “ – поучават също от Паркети Мария. Все отново от екипа на компанията прибавят, че в случай че клиентът не е сигурен в своите умения, той може да се обърне към експерти, които ще изпълнят задачата професионално и с гаранция.

Поддръжка на външни пространства

Лятото е подобаващ миг също за разчистване на терасите и двора, както и за обезпечаване на нужната поддръжка на мебелите и растенията там. Можете да разгледате опциите за прибавяне на външно осветяване. Добре подбраните светлини могат да подобрят сигурността и естетиката на вашия дом.

Внимание към детайлите

Не подценявайте дребните елементи. Например, промяната на дръжките на вратите и шкафовете може да донесе нов живот на старите мебели. Саксиите с цветя, сложени на подобаващи места, пък могат да внесат прохлада в дома ви, увеличавайки вашата непосредственост с природата.

Направете вашия дом интелигентен

Можете да употребявате топлите месеци, с цел да добавите разнообразни смарт функционалности в дома си. Сензорите за придвижване и за засичане на отварянето и затварянето на вратите да вземем за пример могат да покачат сигурността за вас и околните ви, а тези за мониторинг на въздуха – да подобрят здравето и качеството на живот. Добавянето на умни водомери, електромери и топломери от своя страна ще ви даде повече надзор върху разноските за комунални услуги.

Не забравяйте и почивката

Лятото може и да е уместно за осъществяването на ремонтни действия, само че въпреки всичко то си остава месец за отмора. Имайте поради, че то може да бъде доста топло и изтощаващо, изключително при работа навън. Уверете се, че се грижите за вашето здраве и се хидратирате добре от самото начало на ремонта. А още при предварителното обмисляне на ремонтните действия, е значимо да предвидите и задоволително време за отмора за вас и фамилията ви.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР